Geri

Geyve HEM ve okuma-yazma kursları

Geyve Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı okuma-yazma kursları devam ediyor.
Editör Editör

Geyve Halk Eğitimi Merkezinin “Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası” kapsamında açmış olduğu 1.ve 2.Kademe Okuma Yazma Kursları devam ediyor.

Sayın Başbakanımızın liderliğinde Eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2008 yılında başlatılan tüm zamanların en büyük “Okuma Yazma Öğretimi Kampanyası” kapsamında Geyve ve köylerinde 2008–2009 yılında 35 kurs açılmış ve 240 kişiye okuma yazma öğretilmiştir. 2009–2010 yıllarında 22 kurs açılmış ve 62 kişiye okuma yazma öğretilmiştir. 2010–2011 yılında ise 7 kurs açılmış ve kurslara 41 kişi kayıt yaptırmıştır.

Geyve Halk Eğitimi Merkezi olarak okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bu kurslara gelmesi için tüm halkımızın duyarlı bir şekilde davranıp, okuma yazma bilmeyenleri bu kurslara yönlendirmesi gerekiyor.

Okuma yazma kursları talep olan bütün köylerde ve mahallelerde açılacaktır. Bu tür kurslarımıza kayıtlar yıl boyu devam etmektedir.
Ayrıca okuma yazma bilen ve belgesi olmayan vatandaşlarımız için ise yapılacak seviye tespit sınavları neticesinde başarılı olanlara 3.Sınıf seviyesinde 1.Kademe Okuma Yazma Belgesi ve 5.Sınıf Seviyesinde Yetişkinler 2.Kademe Okuma Yazma Belgesi verilmektedir.

Yetişkinler 2.Kademe Seviye Tespit Sınavında başarılı olanlar ilkokul mezunu olmuş sayılmaktadırlar. Bu belge ile Açık İlköğretim Okulu 6.Sınıfına kayıt yaptırabilmekte ve ehliyet için müracaat edebilmektedirler.

Bütün bu imkânlardan faydalanmak isteyen okuma yazma bilmeyen ve bilen fakat belgesi olmayan vatandaşlarımızın Geyve Halk Eğitimi Merkezine gelerek müracaat etmesi gerekmektedir.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs