Geri

Geyve İsviçre’de

11.12 Aralık tarihlerinde İsviçre’nin Basel kentinde uluslararası 1.Basel karate turnuvası yapılacak.
Editör Editör

Şampiyonaya şu ana kadar Kamerun, Almanya, İsviçre, Türkiye, Fransa, Danimarka, Mısır, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Rusya, Senegal, Slovakya, Türkmenistan gibi ülkelerin 517 sporcu kayıt yaptırdı. Bu sayının şampiyonaya kadar yükselmesi bekleniyor.
Şampiyonaya Geyve ilçesi Kobaş karate sporcu ve idarecileri katılacak.

Kafile başkanlığını As başkan Meydan Kobaş yaparken, idareci Kemal Koçer, antrenör Emel Sınırcı, hakem Uğur Kobaş görev yapacak. Batuhan Arıkan, Enes Topuz, Taner Koç, Furkan Kobaş, Sabri Berkay Şenol, Fevzi avcı, Enes Öz, Recep Ersel Koçer, Enes Topaloğlu, Mehmet Burnaz sporcu olarak madalya arayacak sporcular.
Yaklaşık 20 bin liralık bir bütçe ile yola çıkacak kafile için, Geyve kaymakamı İdris Akbıyık 1.800 lira, Atiyba çiftliği Alparslan üzmez, Fatih Atay, Hakan Atay sporcuların montlarına, Alifuatpaşa koop başkanı Cevdet Çakmak, eşofmanların 400 lirasına, Geyve koop Başkanı Ali Demir kafilenin havaalanı gidiş, dönüşü için sponsor olurken diğer masraflar sporcu aileleri tarafından karşılandı.

Antrenör Uğur Kobaş “ Çoğu sporcumuz ilk defa yurt dışına çıkıyor ve ilk defa büyük bir uluslararası maça katılacak. Amacım Sporcularımın ufkunu açmak, onları geleceğe hazırlamak, yeni yetişmekte olan sporculara örnek olmalarını sağlamak.

Geyve ilçesi olarak ilk defa bir spor kafilesi yurt dışına maça gidiyor. Bu gidişte destek olanlara minnettarız. Ancak Geyve ve Adapazarı ilçesinden gerekli maddi desteği gördüğümüzü söyleyemem. Diğer ilçe işadamlarının kendi ilçe sporcularına yaptığı desteğin yarısı kadar Geyveli ve Adapazarlı işadamları bize destek olsa neleri başarmayız.

Amacımız bu tarz uluslararası faaliyetleri çoğalmak. Ne yapıyorsak sporcularımız ve ilçeleri için yapıyoruz. Ben kendim için değil, sporcularım ve ilçeler için çalışıyorum. Benim yurt dışına çıkmaya ihtiyacım yok.

Zaten hakem olarak dünyanın birçok ülkesine gidiyorum. Destek olunduğu takdirde ilçeler kazanır, gençlik kazanır. Çok kişiyle görüştüm ama sponsorluk konusunda istediğimizi bulamadık.

Sporcularım tecrübesiz olsalar da mücadele edeceklerine inanıyorum.
Kafile Çarşamba günü hava yolu ile İsviçre’ye giderken Pazartesi günü de dönecek.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs