Geri

Bir gazetecinin günlüğü

Erken kalkıp, sabah Namazı ve ilaç alabilmek için hafif bir kahvaltı(3–5 zeytin, 1–2 banım reçel ve 3–5 lokma ekşimik bir bardak şekersiz çay)(Aslında bana çorba ve turşu olsa yanında acı biberi de varsa başka birşey istemem) ve evden bisikletle çıkış.
Editör Editör

08.30 Geyve Halk Kütüphanesine uğradım(Hemen her gün rutin olarak uğrar, atalarımın yadigârının içindeki kitapların ve yapının havasını teneffüs eder, bazı kitap ve gazeteleri okur sonra günlük diğer işlerime bakarım.)

09.00 P.T.T ye uğrayıp havale gönderme,

Bayiden gazete alma,

Belediyeye uğrama,

Tunca ticarete uğrayıp ısmarladığım 8 GB bellek’i aldım ve büroya çıktım.

HEM den telefon geldi. Çeltikler mahallesine okuma-yazma kursu için konulacak olan konteyneri resimledim.

Çarşıya gelirken bir telefon geldi. “Bizler icracı ve avukatız. Kapının önünde seni bekliyoruz. Eve gelin.) dediler. Eve gittim. Gereken görüşmeyi yaptıktan sonra METEM’e röportaj yapmak için giderken, yarı yolda telefon çaldı. Bisikletimden inmeden açtım. “Çabuk gel. Nuriosmaniye köyüne gideceksin.” METEM mobilya atölyesinde resimleme yapıp gerekli notlarımı aldım.

Çarşıya indim. Deniz Dardağan’la beraber Nuriosmaniye köyüne gittik. Gerekli resimleme ve notlarımı aldım. Döndük.

Büroya çıkıp 3 adet haberimi GEYVE HABER sitemize geçtim. Belediyeye uğradım.

AİÖ Okuluna gittim. Oyun çalışmalarını resimleyip notumu aldım.
Büronun kapısına geldim anahtarı kilite sokup tam çevirirken, Telefon geldi. İnciksuyu mahallesine giderek Cami karşısına konulan durağı resimlemem istendi. Bisikletime binerek İnciksuyu Camii karşısına konulan durağın indirilip yerine bırakılmasını resimledim ve gereken notlarımı aldım.

Büroya geldim saat 16.50 oldu. Atatürk İlköğretim Okuluna giderek 23 Nisan Memduh Sakarya başkanlığında Klasik sazlar eşliğindeki çalışmalarını resimledim ve gereken notlarımı aldım.

Geyve Halk Kütüphanesi’ne uğradım. Saat 15.00–15.30 çıktık. Ekmek aldım. Ertürk piliçten, yemeklik aldım. Eve gittim. Yemekliklerin yağlı yerlerini ayıkladım. 20.45 Ali Arıcı telefon ederek kültür merkezine gitmemi söyledi.

Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi konferans Salonu’nda ERSAĞ temizlik ürünlerinin programına katılarak resimleme yapıp gerekli notlarımı aldım. Saat 23.00 eve gittim. 23.30 Namazımı kıldım. 00.30 yatağa yattım.

Not: Hemen her günümüz bu şekilde dolu dolu geçmektedir. Bizler masa başı haberi yapmıyoruz. Bazılarının zannettiği gibi ise yaptığımız hiçbir haber ve yazdığımız yazılar kolay kolay olmuyor.

En basit gibi görünen haber dahi bizlerin 1–2 saatini almaktadır. Kapımız herkese açık bizimle birlikte bir gün beraber olurlarsa masa başında hazır haberi okuyarak ahkâm kesmeyi bırakırlar. Kaldı ki bu tür eleştirel yorumlar hiçbir kurum, kuruluş ve şahsı rencide etmezse yayınlarız. Saygılar.
hamdullahergin@gmail.com
mh_ergin@hotmail.com

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs