Geri

Başarıya Ödül

Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan Başarılı öğrencileri geziyle ödüllendirdi.

Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan:
“Geçen sene sınıf ve okul birincilerine altın dağıttıklarını, bu sene ise başarılı olan öğrencileri bir geziyle ödüllendirdiklerini söyledi. Bu ödülün Edirne ve Çanakkale’yi kapsayan bir gezi olduğunu söyleyen Erdoğan, amacımız hediyenin amacına hizmet etmesidir. Tarihlerini bilmeyen milletlerin geleceklerini kuramayacaklarını belirten Erdoğan, bu gezi sayesinde öğrencilerimiz tarihimizde önemli yeri olan Çanakkale ve Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulacaklar. Öğrencilerimizin bu geziyi en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Ayrıca bu organizasyonun yapılmasında katkılarını esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Alaettin Dişli’ye ve şahsında tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çarşamba gecesi saat 24.00 te Geyve Cumhuriyet Meydanından 17 Öğretmen ve 170 öğrenciyle yola çıkan kafileyi uğurlamaya gelen Erdoğan, otobüslere binerek öğrencilerle bizzat ilgilendi. Uğurlamaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Aleattin Dişli, İlçe Milli Eğitim Müdür Yrd. Mehmet DOĞAN, öğrenci velileri ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Kafileye İlçe Milli Eğitim Müdür Yrd. Davut Karamehmetoğlu, Geyve Lisesi Müd. Yrd. Ahmet Şengül, İHL öğretmeni Hamit İşbilen,Metem’den Müd.Yrd.Yavuz Şengül,Hüsnü Bilbey,Süphan Öztekin,Anadolu Lisesinden Nilgün Üner,Atatürk İ.O. Tuğba Durmuş,Cumhuriyet İ.O.Müd.Yrd.Zekayi Çil,Ahmet Özer,Eşme İ.O.Nuriye Çavdar,Doğantepe YİBO Selim Akbey,Kazımpaşa İ.O.Hayrettin Çilingir,Kozan İ.O.Emre Çakır,Karaçam İ.O.Özlem Başaran ile Osmangazi İ.O.dan Müd.Yrd.Bahattin Aydemir,Selda Eryiğit katıldı.Kafile sabah saat 06:00 Edirne’ye vardı.

Rehber eşliğinde gezilen Edirne’de ilk önce Selimiye Camii, akabinde Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Şifahane, Balkan Şehitliği, Tunca Köprüsü, Kırkpınar Yağlı güreşlerinin yapıldığı alan ile Yunanistan’a açılan Pazarkule sınır kapısı gezildi.
Edirne gezisinin ardından kafile ertesi gün gezeceği Çanakkale için dinlenmek için Gelibolu’daki oteline yerleşti.

Sabahın ilk ışıklarıyla yapılan kahvaltının ardından Gelibolu yarımadasındaki tarihi yerlerin gezilmesi için yola çıkıldı. Rehberlerle buluşulduktan sonra Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Ertuğrul Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Conkbayırı, Çanakkale Şehitler Abidesi ve Şehitlik, 57.Alay Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, siperler ve Atatürk Anıtı gezildi.Daha sonra Eceabat’tan feribotla Çanakkale’ye geçen kafile Deniz Müzesini gezdi. Müzede Nusret Mayın gemisinin birebir boyutlarındaki gemiyi gezen öğrenciler, müzede kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından Çimenlik Kalesini gezdi. Truva atı önünde çekilen hatıra fotoğraflarıyla gezi sona erdi.Dönüş yolunda İlçe Milli Eğitim Müdür Yrd.Davut Karamehmetoğlu tüm kafile otobüslerini teker teker gezerek öğretmen,öğrenci ve otobüs şoförlerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.Öğrencilerde bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen, başta Geyve Kaymakamı sayın Süleyman Erdoğan olmak üzere tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür ettiler.Öğrenciler gezi yorgunluğunu dönüş yolunda otobüslerde türkü ve şarkılar söyleyerek attılar. Cumartesi gecesi saat 00.30 da Geyve varıldı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs