Geri

Eşme Köyü 3. Geleneksel hayır pilavı yapıldı




Geyve İlçesinin şirin köylerinden olan Eşme Köyü Muhtarlığı, geleneksel hale getirdikleri hayır pilavlarının 3. gerçekleştirdi.



Editör Editör
Eşme Köyü Muhtarı Osman Öztürk, 3. Geleneksel Hayır Pilavı gününe gelenleri karşılayarak katılımları için teşekkür etti.
Konuklara ikram edilen etli bulgur pilavını hazırlayan aşçılar Bağcaz Köyünden Burhan Karaca ve Bekir Söymen şunları söylediler; “pilavı hazırlamak için 1.125kg bulgur, 600kg tavuk, 150kg nohut, 20teneke sıvıyağ kullanıldı. Pilav en az 13bin kişiliktir, konuklarımıza afiyet olsun”
Konuklara çay ikramını hazırlayanlar; Hüseyin Kayakan, İbrahim Yüksel, Coşkun Ergin, Coşkun Kayakan, Recai İnal “12 kg çay ve 15 kg şeker kullanarak konuklar için çay ikramı yapıyoruz. En az 5 bin kişilik çay ikramı yapabiliriz.” Dediler.
Hazırlanan çadırda; Kocaeli İli Gölcük İlçesi Vaizi Adnan Yıldız, Sakarya Müftülüğü Şub. Müd. Mustafa Civelek ve Geyve Müftülüğü Şefi Hüseyin Nalcı konuklara Kur’an-ı Kerim okudular ve dini konularda vaazlar verdiler.
Geleneksel Pilav Gününe; Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Geyve Belediye Başkanı, AKP Geyve İlçe Başkanı Muhittin Irmak, AKP İl Genel Meclisi Üyeleri Şükrü Çelik ve Neşet Çakır, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Osman Erköse ve kalabalık bir partili gurubu, İstanbul Geyve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği Yön. Kur. Üyeleri Ekrem Yıldırım ve Birol Yıldırım katıldılar.
Geyve İlçe Merkezi ve civar köylerden hatta civar İlçelerden gelen konuklar, erken saatlerde çevrede bulunan meyve bahçelerinin, zeytinliklerin gölgelerinde beraberinde getirdikleri eğlencelikleri tüketerek eğlendiler.
Hazırlanan bulgur pilavı, görevli gençler tarafından tek tek konukların bulunduğu yerlere dağıtıldı.
Namık CİHAN
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs