Geri

İstanbul'da ikamet eden Geyveliler, gecede buluştular

İstanbul İlinde yaşayan Geyvelilerin kurduğu “Geyveliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” ADEN Oteli’nde, “Birlik, Beraberlik, Dostluk ve Dayanışma Yemeği” düzenledi.
Editör Editör

Düzenlenen yemeğe; İstanbul İlinde yaşayan Geyvelilerin yanı sıra, Geyve’den de katılanlar oldu.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AKP İlçe Teşkilat Başkanı Selami Çolak, Geyve Koop Baş. ve MHP Geyve İlçe Başkanı Ali Demir, MHP eski Geyve İlçe Başkanı Alaattin Tınar ve İlçe Yön Kur üyesi Servet Uysal, Geyve Koop Mdr. Recep Kambur, Sakarya Yedirenk Kültür ve Sanat Derneği Yön. Kur. Baş. Ali Aktaş, Geyve’de faaliyet gösteren Keskin Müzik sahibi Yılmaz Keskin, genç iş adamlarından Nuri Akyel katılımcılar arasında idiler.

Yemek ve Eğlence Programını; Dernek Yön. Kur. Üyesi Birol Yıldırım ve Araştırmacı-Yazar Namık Cihan birlikte sundular.

Cihan’ın Geyvenin tarihi ve kültürel geçmişi hakkında yaptığı açıklamalardan sonra söz alan
Dernek Başkanı Suat Güney; katılımcılara kısa bir hoş geldiniz ve teşekkür konuşması yaptı.

Kısa bir konuşma yapan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya; bulunmak duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Sakarya Yedirenk Derneği Halk Oyunları Ekibi; Geyve Yöresi Oyunları sergilediler.
Geyve İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni İbrahim Açılan, basılan 3. şiir kitabından ve diğer kitaplarından derneğe hediye etti ve Geyve ile ilgili yazdığı şiirlerini okudu.

Sakaryalı Sanatçı Yusuf Dülger, söylediği türküler ile katılanları coşturdu.
Geyve İlçesinin 1942 yılında havadan çekilmiş fotoğrafı ve yağlı boya kız kulesi tablosu, dernek yönetimi tarafında açık arttırma ile satıldı. Fotoğraf ve tablo; İş adamları Mehmet Güleryüz ve Nuri Akyel tarafında alındı.

Dernek Yönetimi tarafından hazırlanan Plaketler dağıtıldı. Programda bulunanlar plaketlerini aldılar, gelemeyenlerin plaketleri ise hazır bulunanlara teslim edildi.

SRT sanatçısı Müzeyyen Yıldız, Karadeniz Türküleri ile konukları coşturdu.

Geyve İlçesinde yaşayan sanatçı Yılmaz Keskin, kendi bestelerinden seslendirdi ve konukları coşturdu. Çalınan oyun havaları ile konuklar hem eğlendiler hem de doyasıya oynadılar.

Gece; hatıra fotoğraflarının çektirilmesi ile sona erdi.

Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs