Geri

Jandarma'dan hayvan hırsızlarına darbe



Sakarya'da, çok sayıda büyükbaş hayvan hırsızlığı gerçekleştiren bir çeteyi jandarma ekipleri çökertti.

Editör Editör
Sakarya ve çevre illerde artan büyükbaş hayvan hırsızlığına karşı harekete geçen Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, çete elemanı Karasu ilçesi Limandere beldesinde kasaplık yapan Recep Ç. (43) ve Sabahattin Y. (41) ile Karasu ve Kocaali ilçelerinde İ.K. (35), M.K. (25) H.A. (40) ve T.G. (30) isimli şahısları yakaladı.
Şahısların Hendek ilçesinde 6 olay 18 hayvan, Kocaali ilçesinde 4 olayda 8 hayvan, Adapazarı merkezde 4 olayda 10 hayvan, Kaynarca ilçesinde 4 hayvan, Karasu ilçesinde 32 hayvan, Ferizli ilçesinde 4 hayvan, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 5 hayvan, Kocaeli'de 10 hayvan, Kocaeli'nin Kandıra ilçesi ve İstanbul Ağva'da 6 olayda 25 büyükbaş hayvan çaldıkları belirlendi.
Şahısların, İstanbul'da çaldıkları 54 LC 057 plakalı minibüs ve araç kiralama şirketlerinden kiraladıkları araçlarla ahırlardan büyükbaş hayvan çaldıkları ve Karasu ilçesi Limandere beldesinde kasaplık yapan Recep Ç. ve Sabahattin Y.'ye kestirip lokanta ve piyasaya sattıkları tespit edildi.
Şahıslarla birlikte çalıntı minibüs ve 6 canlı inek ele geçirildi. İneklerin Karasu ilçesi Denizköy'de oturan Recep Sarı'ya ait olduğu belirlendi. Limandere'de bulunan kasap dükkanlarında yapılan aramada 4 tane çalıntı inek derisi ele geçirildi. Şebekenin son 6 ay içinde 300 büyükbaş hayvan çaldığı tahmin ediliyor.
Jandarmada sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edilen kasaplar Recep Ç. ve Sahabatin Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer sanıkların sorguları devam ediyor. Şahısların verdikleri ifadede, "at eti kesmediklerini halka inek eti yedirdiklerini" söyledikleri öğrenildi.
Şebeke elemanı toplam 10 kişi de aranıyor.
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs