Geri

Geyve Belediyesi'nden teşekkür ve açıklama..

Geyve belediyesi bayan personelinin Meclis üyesi Fatma Ayhan Yalçın önderliğinde hazırlamış olduğu “Dünya Kadınlar Günü”kahvaltı programına katılarak, protez kola ihtiyacı olan Havva Değirmenci için yapılan kahvaltı toplantısına, Geyve belediyesinden açıklama ve teşekkür edildi.
Editör Editör

Geyve belediyesi bayan personelinin Meclis üyesi Fatma Ayhan Yalçın önderliğinde hazırlamış olduğu “Dünya Kadınlar Günü”kahvaltı programına katılarak, protez kola ihtiyacı olan Havva Değirmenci için yapılan kahvaltı toplantısına, Geyve belediyesinden açıklama ve teşekkür edildi.

Geyve Bediyesi personeli Sinem Ataoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı programda, Ataoğlu: “8 Mart dünya kadınlar günü” etkinliği kapsamında, belediye başkanımız Murat Kaya ‘nın önderliğinde düzenlediğimiz “dayanışma kahvaltımıza” katılma nezaketinde bulunan tüm hanımlara müteşekkiriz.
 
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nün çıkışı ile ilgili sizleri kısaca bilgilendirmek istiyorum;

8 Mart 1977 yılında birleşmiş milletler genel kurulunca kutlanmasına karar verilen ‘’ dünya kadınlar günü ‘’ ilk kez 8 Mart 1908 yılında amerikanın Newyork kentinde bulunan ‘’Cotton tekstil fabrikasında’’ daha iyi çalışma koşullarında, daha eşit, hak ettikleri ücreti almak isteyen işçi kadınların greve gitmesiyle ortaya çıkmıştır.
 Bu düşüncelerle greve giden kadın işçiler, patronları tarafından, grevin diğer çalışan kadınlara duyurulmasını engellemek amacıyla fabrikaya kilitlenirler. Fabrikada yangın çıkar ve fabrikanın bahçesinde bulunan barikatlardan kaçabilenler şans eseri kurtulur kaçamayan 129 kadın işçi ise hak ve eşitlikleri için yanarak can verirler.
 Ülkemizde ilk kez 1921 yılında ‘’emekçi kadınlar günü’’ olarak kutlanmaya başlayan 8 Mart, 1975 yılında ‘’ Türkiye 1975 kadın yılı ‘’ kongresi ile sokağa taşınmış,1980 askeri darbesinde 1984 yılına kadar geçen 4 yıl kutlamalara ara verilmiştir.
 Bugün ise ülkemizde tüm dünyada olduğu gibi çeşitli faaliyetlerle kutlanan dünya kadınlar gününde belediyemiz olarak istedik ki bir misyon oluşturalım. Bugün burada bizim gibi ileride çalışan, üreten, emek veren bir kadın, bir anne olacak kızımızın sağlık problemini, kadınlar olarak elbirliği ile göstereceğimiz dayanışma ve tek yüreklilikle çözüme kavuşturalım. Biliyoruz ki inanmak ve yola çıkmak işi bitirmenin yarısıdır.
Bu günün organize edilmesinde emeği geçen, başta belediye başkanımız Murat Kaya’ya, meclis üyemiz Fatma Ayhan Yalçın’a, siyasi parti ilçe başkan ve temsilcilerine, ilçe halk eğitim merkezimize, ilçemiz sos. yard. Vakfı başkanlığına, bize kapılarını açan Sabri Selçuk’a, Aydın Mobilya sahibi Aydın Üzüm ve Beykan öğrenci yurdu işletmecisi Serkan Kavafoğlu’nun önderliğinde kızımızın protezine katkı sağlamak amacıyla bağış yapan tüm esnafımıza, maddi ve manevi desteğini bizden esirgemeyen Eczacı Duygu Kalkan ve Eczacı Haluk Çiftçi’ye isimlerini sayamadığımız tüm yardım sever ve destekçilere, teşrif ederek onurlandıran tüm kadınlarımıza teşekkür ederiz.”dedi.

Konuşmasını daha sonra açık arttırma ve örme tel kari hakkında bilgi vererek sürdüren Sinem Ataoğlu: “
 Örme tel kari bir zırh sanatı olup yaklaşık 8 bin yıl önceye dayalı bir geçmişe sahip.
m.ö. Mezopotamya’da, m.ö. 2500 yılında da Anadolu’da Çatalhöyük kazılarında ortaya çıkmış.
Örme tel karinin geçmişini takip ettiğimizde güneyden, Suriye’den, ülkemize başta güneydoğu, içanadolu ve doğu karadenize uzandığı tespit edilmiştir. Tüfeğin icadından önce zırh sanatı, tüfeğin icadından sonra ise süsleme sanatı olarak yapılmaktadır. Tel haline getirilen gümüş, örülerek işlenir ve istenilen şekle tamamen elişçiliği ile getirilir.

Merkozit set (koyurenk gümüşten):
Elmas kırıntıları kullanılmıştır. Özel nirdöküm tekniği ile elmas kırıntıları kalıp form üzerine yerleştirilir.
Gümüş eriğinde eriyerek döküme dökülür ve bu şekilde tasarlanan hale getirilir.

Astar tekniği yapımı gümüş set:
Tasarlanan şeklin levhası gümüle yapılır. Burulmuş Gümüş telin 30 mikron düz gümüş telle burkulması ve levhaya (gümüş zemine) sarılmasıyla elde edilmiştir.

2 adet kolye ucu:
Yakut ve zümrüt kırıntılarıyla yapılmış, sim sarma tekniği adı altında oluşturulan form üzerine yapılmıştır.
60–85 mikron telden oluşur. Forma 30 mikron tel iki kez ısıyla genişletilip burularak silindirden geçirilir. Ortaya çıkan tel kari teli düz tel kari ile burularak form üzerine yakut ve zümrüt kırıntılarıyla renklendirilir ve bu çalışma sonucu istenilen şekle getirilir.”dedi.

Açık arttırmaya çıkarılan Örme tel kari set; Emekli Astsubay M.Emin Bilgin’in eşi Asiye Bilgin’de kaldı. Setin bağışlanması üzerine tekrar müzayedeye çıkarılan set, 2. arttırmada Geyve belediye meclis üyesi Nedim Kaya’nın kızı Esra Kaya’ya satıldı. Merkozit set; Eczacı Duygu Kalkan tarafından satın alındı. Astar set; Geyve Malmüdürü Mahmut Şalvarcı’nın eşi Kadriye Şalvarcı tarafından satın alındı.
Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs