Geri

Geyve Belediyesi Kadınlar gününü kutladı

Geyve belediyesi AK masa sorumlularının hazırladığı programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması için Saygın Spor Kompleksi’nde Geyve’li hanımlar düzenlenen kahvaltı bir araya geldi.
Editör Editör

Geyve belediyesi AK masa sorumlularının hazırladığı programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması için Saygın Spor Kompleksi’nde Geyve’li hanımlar düzenlenen kahvaltı bir araya geldi.

350 adet davetiye bastırdıklarını ve davetiyelerin tamamının bittiğini söyleyen, Geyve belediyesi AK masa sorumlusu Fatma Ayhan Yalçın ve Sinem Ataoğlu, maksadımız bir araya gelerek yardımlaşmaktır.

Programın amacının ortak akıl ve kadın programı olduğunu belirten AK Masa sorumlusu Fatma Ayhan Yalçın “8 Mart Günü, tüm kadınlar arasında deneyimlerin paylaşıldığı önemli dayanışma günüdür.

Kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik hayata eşit ve tam katılımlarını sağlamalıyız. Biz kadınlar için önemli istatistiklere dayalı gelişme değil aslında kültürel bir gelişmedir.

Kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin cinsel istismar gibi uygulamaların sona erdirilmesi için bir zihinsel reforma bir kültürel değişime ülke olarak, millet olarak ihtiyacımız vardır. Bugün burada gerçekleştirmek istediğimiz yardımlaşma amacının nedeni Havva Değirmenci kızımıza yaptırılacak protez kol için olacak olan yardımlaşmadır.

Kadın özeldir. Zira kadın annedir. Rabbime beni her zaman kadın olarak yarattığı için şükretmişimdir. Bana annelik duygusunu tattırdığı için. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın. Peygamber Efendimiz(s.a.v.) dünyada bir erkeğe verilebilecek en büyük nimetlerden birinin Saliha bir kadın olduğunu söylemektedir.

Kadınlar çok önemli varlıklardır. Yetiştirdikleri veya yetiştirecekleri evlatların geleceğini onlar şekillendirir.

Ulu önder Atatürk bunu iyi bildiği için bugünkü haklarımızı bütün dünya ülkelerinden önce bizim kadınlarımıza vermiştir. Atatürk’ten sonra gelmiş geçmiş devlet adamları içinde kadına ençok değer veren başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a, bu organizasyonu yapmak için bizlere imkân veren, belediyenin en zor zamanlarda bile kapısına yardım için gelen hiçbir kadını geri çevirmeyen kadınlarımızın halinden anlayan, değer veren, arkamızda kale gibi dağ gibi duran belediye başkanımız Murat Kaya’ya davetimize icabet edip teşrif eden siz hanımlara sonsuz teşekkürler ederiz.”dedi.”

Kahvaltı programına annesiyle beraber katılan Geyve belediye başkanı Murat Kaya: “Okula giden ve bir kolu olmayan genç kızımıza protez bir kol yaptırmak için “Dünya Kadınlar Günü”nde düzenlenen bu programa lütfedip gelen İlçemizin hanımlarını bir arada görmekten son derece mutlu oldum.

Böyle günler aslında bir araçtır. Buradaki asıl amacımız kadının görünürlüğünü ortaya çıkarmak. Kadının birçok yerde olduğu gibi siyasette, kamusal kesimlerde var olduğunu göstermektir.

Sizlere de buradan bir müjde vereyim. TOKİ hakkında yakın zamanda açıklamalar yaparak sizlere BASIN aracılığıyla duyuracağız.

Lütfedip gelme nezaketinde bulunduğunuz için ve programın yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ederim.”dedi.

Müzik eşliğinde yapılan kahvaltıda müzayedeye çıkarılan takılar satışa sunuldu. Geyve belediyesi Ak masa yard. Sinem Ataoğlu sahneye çıkarak şarkılar yorumladı.

Havva Değirmenci’de şiirini seslendirdi.
Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN

http://www.sakaryabolgehaber.com/?NetPaper.ANKAmedya=NEWS&NEWS_CODE=3483

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs