Geri

Ufkumuz ne kadar geniş?..

Hani zaman zaman birbirimize sorarız ya.. Ufkun ne kadar geniş? Ne kadar mesafeyi görebiliyorsun? Bu tür soruların mecazi manası ve hakiki manası vardır. Daha detaylarına inecek olursak kelimelerin, deyim, terim, değişmeceli, hakiki, sözlük(lügat), yan anlam vesaire değişik olarak 16 anlamı vardır ve bazı kelimelerde cinaslı(eş anlamlı)dır.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

Anadolu Türk kültürü çok zengin ve güçlüdür. Çünkü o kadar çok, üst üste medeniyetin mirası devir alınmıştır ki o kadar olur.

Anadolu’yu Türk yurdu yapan Selçuklular, sonra da mirasçısı Osmanlılar asla önceki medeniyetlere zarar vermemiş tersine onları tam bir koruma altına almış, aralarındaki çatışmaları bertaraf etmiştir.

Onlardan önce bir Ermeni ya da Yahudi Anadolu’nun batısına asla geçemez, mülk edinemezdi. Mesela İstanbul’a ayağını bile basamazdı. Birbirlerini sivil, asker demeden en vahşi şekillerde, kitleler halinde katletmişlerdi.

Bu katliamlarda, Anadolu’nun doğusuna kaçabilenler, evlerini, ibadet yerlerini, hayat alanlarını kuşların bile zor konduğu yerlere yapmışlardır. Yoksa onca yeşil vadi dururken Sümela manastırı oraya niye yapılmıştır sanıyorsunuz.

Yine bu korku ile Yeraltlarına öyle şehirler yapılmıştır ki köstebeklerin bile aklı şaşmıştır. Yani, yeryüzünde nükleer bomba patlamamıştı ki bu gerekli olsun. Ama Müslüman Türk milletinden sonra bu kavgalar tümüyle bitmiştir.

Herkes diniyle, ırkıyla, malıyla, namusuyla ve her türlü insani hakkıyla tarihte ilk defa yaşayabilmiştir. Ne zamanki bu güzelliğin kurucusu ve koruyucusu güç zayıflamış, bu korunan kitleler, aslına rücu etmiştir. Ama çok şükür milletimiz toparlanmış Anadolu yurdunu koruyabilmiştir.
Not: Yazımızın devamını okumak için lütfen HASBİHAL köşemizi okuyunuz.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs