Geri

Hicri Yılbaşı 1 Muharrem…

Şu anda kullanmış olduğumuz Takvim, Papaz Gregorien’in hazırlamış olduğu Takvim’dir. Bizim Takvimimiz; Rumi veya Hicri Takvim'dir ki, Bize göre Yılbaşı 1 Muharrem'dir.17 Aralık 2009 Perşembe günü Hicri Yılbaşı’dır. Diğer bir deyimle; Müslümanların Yılbaşı’sı, Arabî aylardan Muharrem ayı ile başlar.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

Ülkemizde ise yılbaşı ile özdeşleştirilmekte, Noel Baba, Noel Ağacı mitleri yılbaşı için ortaya çıkarılmaktadır. Yılbaşında her yer Noel Baba gösterileriyle ve acımasızca kesilen gencecik çam ağaçlarıyla dolmaktadır. Yeni gelen yılın en geniş anlamda insanlık için her açıdan hayırlı ve güzel devam etmesini arzu etmeye yönelik dua amaçlı kutlamalar tasvip hatta tavsiye edilebilir.
Ancak ne Türk kültüründe ve ne de İslam medeniyetinde asla yeri olmayan pagan, Roma ve Hıristiyan Batı kaynaklı tarzda içkili, kumarlı, sınır tanımayan eğlence dolu bir yılbaşı kutlamasını tasvip etmek uygun değildir.
Not: yazımızın devamını okumak için lütfen HASBİHAL köşemizi okuyunuz.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs