Geri

Kaymakamdan toplantı

Kaymakam Erdoğan ilçenin sorunları ve yapılacaklar konulu toplantı düzenledi.

Geyve İlçe Kaymakamlığı; İlçenin sorunlarını, yapılan yatırımları görüşmek ve çeşitli konularda görüş alış verişinde bulunmak amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 40. maddesine göre, kültür merkezi toplantı salonunda bir toplantı düzenledi.

Toplantıya; ilçede bulunan kurum amirlerinin yanı sıra, İlçede faaliyet gösteren fabrika temsilcileri, soğuk hava deposu sahipleri, çarşı esnafı, İl Genel Meclisi Üyeleri Şükrü Çelik, Neşet Çakır ve Osman Erköse katıldılar.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan başkanlığında, Kaymakam Refiki Hayri Zorlu ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Atilla Vardar katıldılar.

Kaymakam Erdoğan açılış konuşmasında şunları söyledi;

“İlçedeki sorunları çözmek için, Geyve’nin geleceğine yönelik neler yapmamız gerekir önerileri lazım. Vatandaşlarımız çeşitli şikâyetlerde bulunuyorlar, fakat sorunların çoğunu kendileri yaratıyorlar. Kalkınma anlamında Geyve olması gereken noktada değil fakat gelişmek adına gayret görmüyorum. Tarım konusunda yarına yönelik önlemler alınmalı alt yapılar hazırlanmalı. Herkes fikrini düşüncesini sunmalı, çözüm önermelidir.”

Belediye Meclis Üyesi Fatma Ayhan Yalçın şunları söyledi; “Sorunların temelinde eğitimsizlik yatıyor. İnsanlarımıza eğitici kurslar açılmalı, görgü kursları açılmalı.”

Esnaf Odaları Başkanı İsmail Bulur; “Perşembe günleri denetim yavaş oluyor. Satıcılar denetlenmiyor, esnaflara ceza uygulanıyor. Süper Marketlerin hızla çoğalması, esnafa kötülük oldu. Bu uygulama ile trafik sorunları da beraberinde geldi. Küçük Sanayi Sitesinin alt yapı sorunları var. Ödemeleri gereken paralarda zorluk yaşıyorlar.” Dedi.

Garnizon Komutanı Jan. Üstğm. Lütfü Varol konuşmasında; “ Perşembe günleri park sorunu yaşanıyor. İlçe içinde çok sayıda kasis var. Çözüme yönelik önlemler alınması gerekiyor.” Dedi.

Çarşı esnaflarından Ömer Ermiş konuşmasında; “ Park sorunu çözülmelidir. Kamera önlemi alınması isteniyor tamam da emniyet ne yapacak. Geyve, gece oldu mu kaderine terk edilmiş bir durumda. Esnafa ceza kesmekle sorun çözülmüş olmaz.” Dedi.

Geyve Orman İşletme Müdür Yardımcısı M. Kemal Erdoğan ; “ İlçeden Sakarya’ya alış verişe gidenler var. Bunun önüne geçilmelidir. İlçeden nakit akışı var. Nedeni bence fiyat farklılığıdır.” Dedi.

Şoförler Odası Başkanı Aykut Yurt konuşmasında; “ Pazaryeri, otobüs terminali lazım. Projeler üretilmesi lazım. Esnaftan hep isteniyor, önlerine koyulacak öneriler ve projeler lazım.” Dedi.

Belediye Başkanı Murat Kaya konuşmasında; “ Bizlerde böyle toplantılar yaparak, görüşler alacağız. Radikal kararlar bir gecede alınır ama sıkıntıları biliyoruz. Küçük Sanayi Sitesinin bir bölümünü hal olarak kullanmak istedik olmadı. Keresteci arkadaşlar yer istediler, araştırıyoruz. Çarşamba günü kurulan köylü pazarı için, eski pancar kantarının olduğu yeri aldık. Geyve için güzel şeyler yapacağız, el ele verirsek çok güzel şeyler yapacağız. Zamana yayarak tüm sorunları çözeceğiz. Belki dışarıda bir otopark yapabiliriz. Toplantı için hepinize teşekkür ederim.”

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs