Geri

Umurbey Köyünde İnsan Hakları toplantısı

Geyve İlçesi Umurbey Köyünde, İlçe Kaymakamlığı tarafından “İnsan Hakları” konulu bir toplantı yapıldı

.

İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Kaymakam Refiki Hayri Zorlu, Özel İdare Müdürü Resul Şenel, İlçe Tarım Müdürü Alper Sezer, Halk Eğitimi Müdürü Raci Yılmaz, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Atilla Vardar’dan oluşan heyeti Umurbey Köyü Muhtarı Osman Önal köy meydanında karşıladı.

Heyet sırasıyla; Recep Bayıl, İbrahim Bayıl ve Mustafa Gencer’e ait kahvehaneleri ziyaret etti.

İlçe Kaymakamı Erdoğan, “İnsan Hakları” konusunda kahvelerde yaptığı konuşmalarında, başından geçen ilginç olaylara ve minik öykülere de yer vererek özetle şunları söyledi:

“Yaptığımız işlerde yetim hakkına, kul hakkına, bir birimizin hakkına riayet edelim. Yoksa iki yakamız bir araya gelemez. Komşularımızla ilişkilerimizde, komşuluk haklarına riayet edelim. Yetiştirdiğimiz ürünlerde hijyenik kurallara uyalım. Şikâyetten yakınan bizler, işlerimizde kurallara uymalı, bir birimizin haklarına saygılı olmalıyız.”

Kaymakam Erdoğan, bazı kahvelerdeki yer döşemelerinin yanık motor yağı ile yağlanmasının zararları konusunda, işletmecileri uyarıcı ve bilgilendirici kısa açıklamalar yaptı.

Kaymakam Refiki Hayri Zorlu konuşmasında özetle şunları söyledi;

“İnsan Hakları; eğitici bir süreçtir. Küçük konularda, farkına varmayız ama kul hakkı, insan hakkı vardır. Konuşmaktan çok örnek gerekir, sigara içen baba çocuğuna sigara içme deyemez. Çocuklara iyi örnek olmalıyız. Ne kadar eksiğimiz var ise o kadar zayıfızdır. Düşüncelerimizi yenilememiz, değiştirmemiz gerekir.”

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs