Geri

24 Kasım “Öğretmenler Günü” ...

Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi bünyesinde bulunan Yemek Salonu’nda “Öğretmenler Günü”kutlandı.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN
Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi bünyesinde bulunan Yemek Salonu’nda “Öğretmenler Günü”kutlandı.

Programın sunuculuğunu, Geyve Osmangazi ilköğretim müdür yardımcısı Bahatdin Aydemir ve öğretmen Selda Eryiğit yaptı.

Programa Geyve kaymakamı Süleyman Erdoğan, Kaymakam refiki(stajyer kaymakam) Hayri Zorlu, Geyve belediye başkanı Murat kaya, ilçe MEM Alaattin Dişli, okul müdürleri, çalışan ve emekli öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Programda MEB Nimet Çubukçunun mesajı okundu.

Genç öğretmenler adına Hilal Yurdakul: “Öğrenciye öğretme modelini uygulamaya çalışıyoruz. Öğretmen çözüm bulmaya çalışmalıdır. Yeni fatihler, M. Kemal’ler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”dedi.

Emekli öğretmenler adına Yusuf Yavuz: “Öğretmen, insanları eğiten yön veren kişidir. Emekli arkadaşlara sağlık ve mutluluk, göreve yeni başlayanlara başarılar dilerim.”dedi.

Öğretmenler Ata’mızın izinde yürüyen nesiller yetiştirmelidir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. İlçe MEM Alaattin Dişli: “Büyük Türkiye’nin gelişmesine emeği geçen emekli arkadaşlarım, genç meslektaşlarım sizin yolunuzda yürüyerek gençler yetiştirecektir.

Atatürk’ün dediği gibi milletleri kurtaranlar yalnız ve yalnız öğretmenlerdir. Geyve’de görevli 490 öğretmen arkadaşlarımla vatanı milleti için çalışan dürüst öğrenciler yetiştirmeğe devam edeceğiz. Eğiğim alanında okullara-öğrencilere her türlü desteği sağlayan İlçe Kaymakamımız Süleyman Erdoğan’a da ayrıca teşekkür ederiz.”dedi.

Kaymakam Süleyman Erdoğan: “Başöğretmen M.K. Atatürk’ü aramızdan ayrılan değerli öğretmenleri saygı ile anıyorum. Yeni nesil öğretmenlerin uygulamaya yönelik çalışmalar yapmalarını tavsiye ediyorum. Meslek hayatım boyunca öğretmenleri çok önemserim. Bizim tek amacımız Anadolu Fen liselerine öğrenci göndermek değil.

Dürüst iyi bir esnafta yetiştirmeliyiz. Çünkü iyi insan yetiştirirsek, o zaman vazifemizi tam yapmış oluruz. Öğretmen cephede savaşan bir komutandan farksızdır ”SAVAŞÇI” adlı romanın konusu siz öğretmenlerin yaşantısını tam yansıtıyor. Öğretmenlik gönül işidir, mum gibi erir ama çevreyi aydınlatır. Görevinde üstün başarı gösteren öğretmen olursa onları da tatile göndererek ödüllendireceğim.”dedi.

Göreve yeni başlayan genç öğretmenler Bahatdin Aydemir eşliğinde öğretmenlik yeminini yaptılar. Kaymakam Süleyman Erdoğan Emekli olanYusuf Yavuz, İsmail Kazdal, Emin Özdemir, Fatma Demirhan, Hasan Arıcı öğretmenlerin hizmet şeref belge ve plaketlerini verdi.

Geyve METEM öğrencileri “Çıldırtan sınıf”adlı oyunu oynadı.

Kazımpaşa İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Erkan Dursun yönetiminde ‘Öğretmenler Korosu’ Güzel Geyve’m, Güllerin içinden, Çayır Çimen, Aynalı Körük, Turnalar adlı türküleri ve Öğretmen Marşını seslendirdi.

Programı müteakiben davetlilere etli pilav ve ayran ikram edildi.
Foto ve Haber: Namık CİHAN/Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs