Geri

Değişik cins kabak dikkat çekiyor..

Hazmı kolay olan sebzelerden olan ve Kestane kabağının değişik bir cinsini GEYVE HABER yazı işleri müdürü Mustafa Hamdullah Ergin bahçesinde yetiştirdi.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN
Hazmı kolay olan sebzelerden olan ve Kestane kabağının değişik bir cinsini üçü yanyana geldiğinde veya boyuna ölçüldüğünde 50 cm gelen kabakları GEYVE HABER yazı işleri müdürü Mustafa Hamdullah Ergin bahçesinde yetiştirdi.

Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir.

Kabak çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir. İnsanlarda zehirliliği bulunmayan bir kurt ve şerit düşürücüdür. Yakın Doğuda tenya düşürücü olarak geniş bir şekilde kullanılır. Özellikle çocuklarda rahatlıkla kullanılabilir.

Yazı işleri müdürümüzün torunu Hilal Merve Yiğit: “Kabakları tutarak, dede bu kabakları nasıl baktın büyüttün. Bunlardan bize kabak tatlısı pişirde yiyelim.”dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs