Geri

Kılıçkaya(Kocakaya)gezisi...

Geyve ve yöresi halkının Kocakaya diye bildiği Kılıçkaya. Sakarya ve havalisinin en yüksek tepesi. Yaklaşık olarak 1bin 500 rakımlı tepe.
Editör Editör

Geyve ve yöresi halkının Kocakaya diye bildiği Kılıçkaya. Sakarya ve havalisinin en yüksek tepesi. Yaklaşık olarak 1bin 500 rakımlı tepe.

Kılıçkaya tek başına yükselmenin verdiği heybetle Sakarya bölgesinin manzarası en geniş ve bence en güzel tepelerinden biri. Üzerinde bulunan yangın gözetleme kulesi de bunun ispatı.

Kılıçkaya(Kocakaya)’ya çıkan arkadaşlardan Abdullah Çaylı: “ Bu tepeye çıktığınızda Uludağ başta olmak üzere birçok dağ ve tepeyi görmeniz mümkündür.

İstanbul’a yaklaşık olarak 4 Saatlik kısa ve hafif diye nitelenecek bir güzergâh. Yüksekliği 200–250 metre nin üzerinde olan uçurumlar var.

Patika yoldan yaklaşık 70 derecelik bir açıyla Sütalan köyü veya Kayadibi yolu üzerine düşen yoldan yaya olarak yaklaşık 2 saatte veya Doğancıl köyü üzerindeki taşocağı üzerinden yaklaşık 2,5 saatlik bir yürüyüşle dinlenmek suretiyle zirveye tırmanmak mümkün. Giyilecek ayakkabılar iyi seçilmelidir. Bilhassa ağaç yaprakları kaymaya neden oluyor.

Biz üç arkadaş, Ben Abdullah Çaylı, GEYVE HABER yazı işleri müdürü ve editörü Mustafa Hamdullah Ergin, Hüseyin Ateş.

Kılıçkaya’ya Doğancıl Köyü üzerinde olan taşocağına kadar giderek araçlarımızı bırakarak yaya yolumuza devam ettik. Taşocağından yola yaklaşık 45 dakikalık yolu yaya olarak çıktık. Çevresinden dolanıp yola kadar da gidilebilirdi.

Kayadibi Köyü yolundan da gitmek mümkün.

İster Doğancıl tarafından isterseniz Kayadibi tarafından gidin yoldan ayrılıp patikadan çıkarsanız yaklaşık 2 saatte zirveye ulaşırsınız. Patika yoldan başka çıkış da yok. Ağaçların arasından ve çalılardan geçmeniz mümkün olmaz. Tam üstte bulunan ve Nirengi(tepe)noktasını belirleyen yaklaşık 1 metre boyundaki beton direkle karşılaşırsınız.

Zirveye çıkarken kayalara tutunmadan çıkamazsınız. Bilhassa giydiğiniz ayakkabılar kaymaması gerekir. Zirveden 360 derece dönerek baktığınızda her yer ayağınızın altında olduğu için manzara süper.”dedi.

Çektiğimiz görüntüleri sizlerle paylaştık.
Foto ve Haber:Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs