Geri

Ihlamur vadisi'ni koruyalım

Geyve İlçesi “Akıncı Köyü Vadilerini ve Şelalelerini Yaşatma ve Koruma Derneği” yöneticileri ‘ Ihlamur Vadisini Koruyalım’ etkinliği düzenledi.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

Geyve İlçesi “Akıncı Köyü Vadilerini ve Şelalelerini Yaşatma ve Koruma Derneği” yöneticileri ‘ Ihlamur Vadisini Koruyalım’ etkinliği düzenledi.

D – 650 Karayolunun, Akıncı Köyü girişinde düzenlenen etkinliğe; Lösder İl Başkanı Nihal Akar, Eğitim Sen’ den 4 kişilik bir heyet, Sakarya Valiliği eski Özel kalem Müdürü Müjgan Zaman, Adapazarı’ndan Eczacı Niyazi Atasoy, Yukarı Bağlarbaşı Köyü Muhtarı Nuri Yıldırım, Yukarı Bağlarbaşı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cemalettin Dinçer, köylüler katıldılar.

Sabah başlayan etkinliğin ilk aşamasında; ‘Geyve Boğazındaki Taş Ocaklarının Etkinliğine Son Verilsin’ konulu bir kampanya imzaya açıldı. İmza kampanyasına; sabah yürüyüşü için bölgede bulunan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Sakarya Yenihaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sezai Matur ve arkadaşları da katıldılar.

Lösder Başkanı Akar, etkinliğe katılan gençlere

dernek sloganlarını taşıyan tişörtler dağıttı.

Araçlar ile Karafillik yöresi denilen yere çıkılarak, orman iç yol yapımı sırasında kirlediği iddia edilen su kaynakları hakkında; Akıncı Köyü Vadilerini ve Şelalelerini Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Kamuran Tan konuklara bilgiler verdi. Daha sonra aynı bölgede kesimi yapılan ıhlamur ağaçları ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Katılımcılar birlikte, Vartan Yaylası denilen yere istifleri yapılmış olan kesilmiş ıhlamur yığınlarının yanına gittiler.

Lösder Başkanı Akar kısa konuşmasında; ‘ Hani yangın geçirmiş işe yaramaz ağaçlardı bunlar, daha incecik dallarında yaprakları duruyor. Buralara Ihlamur Gözyaşı Vadisi demek lazım.’ Dedi.

Tan yaptığı konuşmasında; Orman İşletmesini suçlayarak, hani 200 siter ağaç kesilecekti bu yığınlar ne böyle? Hani içme sularımız kirlenmeyecekti? Dedi.

Gurup geri dönerek, yol üzerindeki Yukarı Bağlarbaşı Köyü su deposunda da incelemelerde bulundu.

Etkinliğin başladığı yere geri dönen konuklar, sembolik bir ıhlamur fidanı dikerek olayı protesto ettiler.

Köylü kadınlar, gelen konuklarına hemen orada yaptıkları gözleme, yaprak dolaması, ayran ikram ettiler.

Geyve Jandarma Komutanlığına bağlı Doğançay Jandarma Karakolu ekipleri, her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli önlemleri aldılar.

 

Foto Haber: Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs