Geri

Geyve'nin yüzakı Sanatçı Emin Şaylan

TRT prodüktörü, dublaj sanatçısı ve aktörü Emnin Şaylan'nın, GEYVE HABER editörü Namık Cihan konuğu oldu.









Geyve ilçesinin eski ailelerinden ve Büyük Saraçlı köyü kökenli bir ailenin çocuğu olan; Emin Şaylan 1948 yılında Geyve’de doğdu. İlk ve Orta Okulu Geyve’de okudu daha sonra, Kabataş Erkek Lisesini, Şişli İ.T.İ.A.Kamu yönetimini bitirdi. Çalışma hayatına PeReJa Kolonya Fabrikasında başladı, İstanbul Bankasında yönetici oldu. 1974 yılında, açılan bir sınava girerek (üstelik bu sınava, ailesinin istememesi ve tüm engellemelerine rağmen girerek) TRT’ye spiker olur. Eğlence programları, yarışmalar, belgeseller, haberler, röportajlar gibi konularda görev yapar. 2000 yılında emekli olur. İstanbul-Ata Şehir’de yaşıyor. Evli 1 çocuk babasıdır. Emekli olduktan sonra arkadaşı Kerem ile bir şirket kurarlar; KEY Prodüksiyon (Kerem Emin Yapım).Neler yaptın, neler yapıyorsun diye sorduğumuzda şunları anlatıyor ŞAYLAN “ 1983 ten buyana yerli-yabancı filmler rol aldım. Oynadığım filmlerden örnek vermem gerekirse; Mahallenin Muhtarları, İlişkiler, Doktorlar, Kurtlar Vadisi, Örümcek. En bilinen seslendirmelerim; Taş Devrindeki Barni, Terminatör deki kurşun adam, Cesur ve Güzel de evin babası. Son günlerde,18 Mart Çanakkale Savaşları konulu görsel bir sunum hazırlıyorum,1.Ordu Komutanlığının talebi üzerine. ‘ Ataşehir Ev Kültürü’ dergisinde yazılar yazıyorum. Maltepe Üniversitesi Halkla İlişkiler Fakültesinde öğretim görevlisiyim. Kitap okumak ve bulduğum her fırsatta balık tutmaktan büyük keyif alırım. Sık sık Yurt dışına çıkarım, Fransa tercih ettiğim bir ülkedir. Son günlerde; Ata Nirun ve Kerem Erağan ile yeni ve ses getireceğine inandığımız bir proje üzerinde çalışıyoruz. Geyve’li arkadaşlarıma, tüm Geyve’ye en içten selam ve saygılarımı sunuyorum.”


Tüm söyleşi boyunca yanımızda olan, E.Şaylan’ın kızı Leymin Şaylan babasını dikkatle dinledi ve ben de yaptıklarımla babama layık olmaya çalışıyorum dedi. Neler yaptığını sorduğumuzda şunları anlattı; “ Jeo Fizik Mühendisiyim. Dansa çok meraklıyım, SALSA Dansı Dünya 2.yim. Ata Şehir de LA SALSA CARNAVAL adlı bir dans okulum var. Çok ünlü müşterilerim var. Salsa dansında Dünya şampiyonluğunu hedefledim.”


Geyve dışın da, özellikle İstanbul’da yaşayan başarılı ve kendisini kanıtlamış Geyve’lilerden biri olan Sayın Emin ŞAYLAN’a işlerinde ve yaşamında başarılarının devamını diliyorum.


Bu haberimiz www.sakaryabolgehaber.com dan da izyeleyebilirsiniz.


Haber ve Foto: Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs