Geri

GEYVE ANADOLU LİSESİ, “ŞİDDETE HAYIR!” DEDİ

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Geyve Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, son zamanlardaki şiddet ve cinayet haberlerine duyarsız kalmadı.

Okul Müdürü Ferhat Ersin: “Şiddeti kategorize etmeden salt şiddete, şiddet olduğu için karşıyız. Şiddete başvuranlar, şiddete meyledenler, söyleyecek sözü olmayanlardır. Bizim ise söyleyecek çok sözümüz var. Bizi diğer canlılardan ayıran, dili kullanma yeteneğimiz ve aklımızdan geçenleri dile dökebilmemiz ve sorunları iletişim yöntemiyle çözebilmemizdir.” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Seda Yazıcı ise yaptığı konuşmada şiddetin her türlüsünün insan onuruna, kişiliğine bir saldırı olduğunu, ayrım gözetilmeden karşı olunması gerektiğini belirtti. Son zamanlarda kadına şiddetin çok fazla gündem olduğunu, hâlbuki milletimizin ve mensubu olduğumuz dinin kadına bir insan olarak büyük değer verdiğini, kadını baş tacı ettiğini, Peygamber Efendimizin (sav) “Veda Hutbesi”nde “Kadınların bir emanet olduğunu ve emanete ihanet edilmemesi gerektiğini özellikle vurguladığını dile getirdi.

Öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla ve dövizlerle şiddete karşı duruşlarını ortaya koydular ve insanlarımızı da duyarlı olmaya davet ettiler.

Geyve Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Ecrin Akgün, “Bir kişiyi zorlama, tehdit, aldatma, beklentiler ve ekonomik güç kullanarak iradesi dışında davranmaya zorlamaya şiddet denir. Fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddet ve sosyal taciz, en çok karşılaşılan şiddet türleridir.

Şiddetin önlenmesinde aile eğitimi ve toplumun tepkisi çok önemlidir. Unutmayın ki bir şeyi değiştirmek istiyorsak önce kendimizden başlamalıyız.” dedi.

Okul öğrencileri ve öğretmenleri, tamamen siyah giyinerek şiddet olaylarına dikkat çektiler. Hazırladıkları pankartlarla ve dövizlerle şiddetin her türlüsüne tepki gösterdiler.

 

#gal #siddete #hayir #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs