Geri

GEYVE SİNAN BEY MTAL'e TERCİH ARTTI

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

SANAT ALTIN BİLEZİKTİR

Geyve Sinan Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Hasan Hüseyin Kurşun: “Başarılı öğrencilerin, okulumuzu tercih ederek meslek öğrenmelerini tavsiye ederim. Çünkü sanat altın bileziktir.” dedi.

MESLEK GEÇERLİ BİR AKÇEDİR

Okul müdürü Hasan Hüseyin Kurşun konuyla ilgili şunları söyledi: Bu sene okulumuzu tercih eden öğrenci sayısı çoğaldı. Çünkü meslek öğrenmek, her zaman geçerli bir akçedir. Okulumuzda elektrik, bilgisayar, muhasebe, moda tasarımı, çocuk gelişimi, yiyecek, metal ve mobilya bölümleri vardır. Okulumuzun başarı oranı yükseldi. Ortaokul başarı ortalaması 70 puanın üzerinde olan öğrenciler okulumuzu tercih etmeye başladı.

Ayrıca çıraklık eğitiminde şu bölümler var: Elektrik, motor, aşçılık, pasta yapımı, kaporta, makine, giyim, berber, tesisatçılık, bay- bayan kuaförlüğü, pazarlama, kantin işletmeciliği, bilgisayar, fotoğrafçılık… Ustalık, kalfalık belgeleri; ustalara, usta öğreticiliği belgesi veriyoruz. Genç, dinamik ve tecrübeli 80 öğretmen bu bölümlere gelen öğrencilere eğitim- öğretim vermektedir.

DEVLET DE DESTEK VERİYOR

Meslek öğrenmek isteyenlere devlet de destek veriyor. Devlet kalfa ve ustalara asgari ücretin yarısı, çıraklara 5 bin yüz lira destek veriyor. Sigortalı oluyorlar. Gün geçtikçe kalifiye ve usta elemana ihtiyaç artmaktadır. Okulumuzda mezun olanlar ve belgesini alanlar fabrikalarda iş buluyor veya kendi iş yerini açıyor. Bunun için okulumuz aranan bir okul oldu. 

#geyve #sinanbey #mtal #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs