Geri

Bahçeli Tanıtım İçin Sakarya'da

Bahçeli, partisinin Sakarya'da belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı.
Ali ARICI Ali ARICI

























 

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP ve AK Parti'nin gerilim stratejisini bırakmadıkları taktirde ülkenin bölünme ve iç çatışmaya doğru sürüklenebileceğini söyledi. Bahçeli, "CHP ve AKP gerilim stratejisini bırakmadığı taktirde gelecek dönem itibariyle Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlike beka meselesi olur." dedi.

Bahçeli, partisinin Sakarya'da belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Bahçeli, hem CHP ve hem de AK Parti'yi gerilim stratejisi uygulamakla suçladı. 6 yıl 2 ay 10 günden bu yana AK Parti'nin ülkeyi kötü yönettiğini savunan Bahçeli şöyle konuştu: "AKP iktidarında milli birliğimizi tehdit eden bir gerginlik ve çatışma ortamı yaratılmıştır. Türkiye'de devlet kurumları, yasama, yürütme ve yargı arasında önemli bir kopuş olmuştur. Uyum denge kaybolmuştur. Yürütme yasamayı, yasama yargıyı, yargı yürütmeyi sorgular hale gelerek devletin yönetimindeki o ahenk bozulmuştur. Bu kurumların siyallaştırılması için çok büyük bir baskı altına alınmıştır. Hal böyle olunca Anayasa'daki 3 erk, 3 saç ayağı, 3 denge unsuru bozulmuştur. Bozulduğu için de anayasal denge sarsıldığı gibi toplumumuzun sosyal dokusundan tutunuz, milli ve manevi değerlere kadar büyük bir tahribat altında, nerdeyse, bölünmeye, çözülmeye, çürümeye doğru giden bir ülke konumuna düşürülmüştür."


Bu gün Türkiye'de etnik ve inanç temelinde bir bölünme olduğunu ifade eden Bahçeli, ülkenin inananlar-inanmayanlar, laikler-anti laikler, ilericiler-gericiler gibi iki zıt kutba ayırmak istenilen bir ülke görüntüsü verildiğini vurguladı.

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: "Bu 2 zıt kutba ayrılmış yapı içerisinde gerilim stratejisi takip edilerek Türkiye kaosa, kargaşaya ve cepheleşmeye doğru sürüklenmektedir. Bu böyle devam ettiği ve tedbir alınmadığı, gerilim stratejisinden beslenme alışkanlıklarını CHP ve AKP bırakmadıkları taktirde gelecek dönem itibariyle Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlike beka meselesi olur. Türkiye'nin varlığını tehdit eden tüm unsurlar önemli bir geniş alan bulur ve Türkiye bir bölünme tehlikesinin yanı sıra iç çatışmaya doğru da sürüklenebilir."


"AK PARTİ VE CHP'NİN TAHTEREVALLİ SİYASETİ DAYATILIYOR"


Devlet Bahçeli, 3 Kasım 2002 seçiminde Türkiye üzerinde iç ve dış odakların ortaya koymuş olduğu senaryoların bu gün de tıpa tıp uyan bir siyasi gelişim yaşandığını vurguladı. Türkiye'de bir çok düşüncenin temsil edildiği çok sayıda parti olmasına rağmen Türkiye'yi yönlendirmeye hevesli bazı çevrelerin, kendilerine uygun tarzda bir siyasi yapı oluşması için sinsi ve akıllıca bir program ortaya koyduklarının altını çizen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir senaryo çiziyorlar ve bu senaryonun baş aktörlerini kendileri belirliyorlar. İşte 3 Kasım 2002'den sonra bir tahterevalli siyasetiyle, bu tahterevallinin bir ucuna AKP'yi diğer ucuna da CHP'yi oturtarak iki partili bir siyasi rejimi Türkiye'ye dayatmaya çalışanlar, bunda seçim sonuçları itibariyle başarılı olmuşlardır. Bu siyaset sonucu bu tahterevallinin bir ucundaki iktidar, diğer ucundaki ise anamuhalefet partisi konumuna gelmiştir. Şimdi bakıyorsunuz, basında 21 siyasi parti olmasına rağmen 3 Kasım 2002 senaryosu hala sahnede görünüyor. Bir tarafta AKP, bir tarafta CHP propagandası yapılıyor. (Basına salondaki kalabalığı göstererek) basın mensupları şu azmi, kalabalığı, kararlığı yansıtmaktan çekiniyorlar. Milliyetçi hareket ülkeyi yönetmeye talip bir harekettir."



Not: Fotoğrafların tamamını görmek için, www.sakaryabolgehaber.com dan izleyebilirsiniz.





 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs