Geri

GEYVE SERVİSÇİLER KOOP 2024-2025 DÖNEMİNDEN UMUTLU

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Geyve Servisçiler Koop 2023-2024 Eğitim Öğretim yılını kazasız belasız bitirmenin mutluluğunu yaşarken gelecek dönemin kazançlı geçeceğinden umutlu.

Geyve Servisçiler Koop. Bahadır Yurt konuya ilişkin şunları söyledi:
Milli Eğitim Bakanlığının taşımalı eğitim öğrencilerinin ilçemizde % 90'ını kooperatifimiz araçlarıyla taşmaktayız. Kazasız belasız bir yıl geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Ayrıca Milli Eğitimin taşıma ihalesini 1 yıllık yapmasının para kazanmamıza engel olduğunu dile getirirken mazot farkı adı altında fark veriliyor. Ancak Bakanlık Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne seslenmek istiyorum. Maliyet hesabı yaparken o kadar çok eksiye ve bölüye basıyorlar ki servis bakım ve mazot harici bir tek şoför maaşı bile kalmıyor.
Biz halk arasında 2 çeşit konu oluyoruz. Özele çalışan ve devlete çalışan. Evet devlet okuluna çalışıyoruz ancak bu hesapla aracımız devlete çalışıyor. 

TÜM YÜKÜ BİZ TAŞIYAMAYIZ.
Pazara bakıyorum, gıdaya bakıyorum, bakliyata, süt ürünlerine, giyime bakıyorum. Çoğu meslek şu arttı, bu arttı deyip zam yapabiliyor. Örneğin Tekele zam gelse, şekere zam gelse esnafımız 6 ay sonra zammı uygulasa nasıl zarar ederse aynı şekilde biz de meslek mensubuyuz. Biz de esnafız. Bizim servis ,bakım, mazot, ana kalem giderlerimize defalarca zam geliyor. Ya herkes elini taşın altına koymalı ya da bize de refah payı konmalı.
Taşımacı esnafı olarak taşın altında tamamiyle biz kalıyoruz.

Örnek vermek gerekirse Zaten ekmek ve taşıma sektörünün sancılı bir zam mı oluyor. Ama biz gramajdan da düşüremediğimiz için mecburi son durağa taşıyoruz.
İstişarelerimize baktığımızda diğer grup taşımacılarımızda dertli otobüsçülerimiz, Dolmuşçularımızın ve Taksicilerimizin ocak ayında zam talepleri oldu onaylanana kadar 6 ay geçti. 6 aydır zararına çalışıyorlar. Zam yüksek gözükse de önümüzdeki 6 ay da zararımızı tanzim etmeye çalışırken yine sene sonu geliyor. Yine standartların gerisinde kalıyoruz. Biz siyaset yapmıyoruz ticaret yapıyoruz. Büyüklerimize sesleniyorum lütfen bizim sektörümüzü siyasi malzeme olarak görmeyin. Biz de ekmeğinin peşinde işimizin gücümüzün derdinde bir esnafız. Umut ediyoruz ki gelecek eğitim döneminde yıl sonu ve yılbaşı olarak 2 ayrı ihale ile günlüklerimiz daha bereketli olur.
Kooperatifimiz adına tüm halkımızın Kurban bayramınıda tebrik ederim.

#geyve #servisciler #koop #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs