Geri

GEYVE SODAM FAALİYETE BAŞLADI

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Geyve'nin Çeltikler Mahallesinde faaliyete geçirilen; Geyve Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM), kursiyerlerini bekliyor.

 

KATILIM BEKLİYORUZ

Geyve Kaymakamı Murat Güven: "Vatandaşlarımıza mesleki donanım kazandırmanın yanı sıra sosyal hayat tecrübeleri de sunan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM)'da Roman kadınlarının ve erkeklerinin meslek sahibi olmaları için kurslar açtık. Bu kurslarda 82 kursiyerimiz var. Bin beş yüz civarında nüfusu olan Çeltikler Mahallemizden daha çok katılım bekliyoruz." dedi.

 

7'den 70'e HERKESE KURS

Geyve Kaymakamı Murat Güven sözlerine şöyle devam etti: SODAM ile Roman vatandaşların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönlerden gelişimlerine destek olmaya çalışıyoruz. Roman kardeşlerimizden isteğimiz; bin beş yüz civarında nüfusu olan Çeltikler Mahallemizdeki Roman vatandaşlarımız, bu kurslara katılarak meslek öğrenmeye gayret etsinler. Çocuklarını SODAM bünyesinde bulunan ana sınıfına göndererek hayata hazırlanmalarını sağlasınlar.

 

SANAT ALTIN BİLEZİKTİR

Geyve'nin Çeltikler Mahallesinde açılan SODAM'ın kurslarına katılan kadınlar şunları söylediler:

Atalarımız "Sanat altın bileziktir." sözünü boşuna söylememişler. Biz de burada dikiş, nakış, kuaförlük gibi el sanatlarının yanında, sağlık ve dini konularda bilgiler öğreniyor; sosyal ve psikolojik destek alıyoruz.

Kurs bizim için sosyalleşme alanı oluyor. "Sen bunu yapamazsın." diyenler var ama kararımızdan vazgeçmiyoruz. Bütün Roman kadınların bu kurslara katılmalarını tavsiye ederiz.

 

TEŞEKKÜR EDİYOR ve İŞ BEKLİYORUZ

Bu kursları açan Kaymakamlığa, bizimle ilgilenen yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Roman vatandaşları olarak SODAM sayesinde meslek öğreniyoruz. Farklı konulardaki iş verenlerin bizlere iş vererek sahip çıkmalarını bekliyoruz.

 

 

#geyve #kaymakamlik #sodam #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs