Geri

“Tefekkürhane” Kitap Kulübü, İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Geyve Tefekkürhane Kitap Okuma ve Müzakere Kulübü, ikinci toplantısında “İYİLER ÖLMEZ” dedi.

Geyve Anadolu Lisesi, Geyve Elvanbey Anadolu Lisesi, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Geyve Şehit Serdar Gökbayrak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öncülüğünde; Geyve Kaymakamlığı uhdesinde, Geyve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü desteği ile oluşturmuş olduğumuzTEFEKKÜRHANE KİTAP OKUMA VE MÜZAKERE KULÜBÜ; ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Mustafa KUTLU’nun“İyiler Ölmez” adlı hikâye kitabını okuyan 90 öğrenci, koordinatör öğretmenler ve okul idarecileri kitap tahlili için Geyve Belediyesi Nehirpark Sosyal Tesisleri'nde toplandı. Toplantıda Geyve Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürü Yunus SOLAK ve Geyve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih BODUR da öğrencileri yalnız bırakmadı.

Öncelikle Yazar Mustafa KUTLU’nun kim olduğu, hayatı, eserleri, hikâyeciliği üzerine konuşuldu.

Sonrasında ise “İyiler Ölmez” kitabındaki karakterler, olaylar, hikâye tekniği, verilmek istenen mesajlar üzerine oldukça verimli değerlendirmeler yapıldı.

Öğrencilerin kendilerine fırsat verildiğinde okuduğunu anlama, yorumlama, analiz etme, eleştirme ve kendilerini ifade etme konusunda ne kadar güzel işler yapabildiğini görmek oldukça sevindirici idi.

Geyve Belediyesi Nehirpark Sosyal Tesisleri'ndeki kitap tahlili ve ikramların ardından Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesine geçildi. Program, İzmit Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Hasan Aksoy yönetiminde verdiği mini tasavvuf musikisi konseri ile devam etti. İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet DOĞAN, Şube Müdürü Remzi ŞENGÜL’ün de katıldığı konser oldukça beğenildi.

 

Mekânın tahsis edilmesini sağlayan Geyve Belediye Başkanı Sayın Metin Atalay'a, öğrencilere yapılan ikramları karşılayan Geyve Belediyesine ve Geyve Nehirpark Sosyal Tesisi çalışanlarına, Koordinatör Okul Müdürü Muhammet Karaman’a destekleri için teşekkür ederiz.

#tefekkurname #kitap #kulubu #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs