Geri

MEKKE'nin FETHİ ANLATILDI

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Geyve Müftüsü Mülayim Bayındır:" Mekke'nin fethedilmesiyle hak geldi, batıl yok oldu." dedi.

Geyve Müftülüğünün düzenlediği Mekke'nin fethi konulu konferansta konuşan ilçe müftüsü özetle şunları söyledi: Allah'a ibadet etmek amaçlı yapılan ilk mabet olan Kabe'yi bulundurması ve Peygamber Efendimizin doğum yeri olmasından dolayı Mekke çok önemli bir şehirdir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), kalabalık ordusuyla hicretinin 8. yılında, ramazan ayının 13. gününde Medine'den on gün süren bir yolculuğa çıktı. Mekke yakınlarına kadar geldi. Mekkeliler telaşlandı ve teslim oldular. Hazreti Muhammed (s.a.v.) ile görüştüler. İslam'ı kabul ettiler. Müslümanlar Mekke'ye girdi ve şehrin hakimiyetini ele geçirdiler. Genel af ilan edildi. Mekke'nin fethi 10 Ocak 630 'da gerçekleşmiş oldu. Hz. Muhammed, Kabe'de ve çevresinde bulunan tüm putları devirdi. İslam ordusunun büyüklüğü karşısında panik olan Mekkeli müşrikler, kendilerini esir almayan ve affeden Peygamberimize biat edip İslamiyet'i kabul ettiler. Mekke'de kan dökülmeden, genel af ilan edildi. Hak geldi, batıl yok oldu.

Geyve Gençlik Merkezinde yapılan programı Muhammet Irklı sunu. Emrah Babacan hoca Kuran-ı Kerim tilavet etti. Alifuatpaşa ve Diriliş Kuran Kursu öğrencilerinin okuduğu ilahiler çok beğenildi.

Veysel Aran hoca, ülkemizin, İslam aleminin huzuru ve şehitlerimizin aziz hatırası için dua yaptırdı.

#mekke #fetih #edildi #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs