Geri

GEYVE ŞEHİT ATANUR BULUT OKULU İNGİLİZCE MEKTUPLAŞIYOR

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

GEYVE ŞEHİT ATANUR BULUT OKULU İNGİLİZCE MEKTUPLAŞIYOR

Geyve Şehit Atanur Bulut Ortaokulu öğrencileri, İngilizce'yi gerçek hayatta kullanma yeteneğine kavuştu.

Okul müdürü Resul Nasır Günbilek konuyla ilgili şunları söyledi: Okulumuz İngilizce öğretmeni, 2022-2023 eğitim öğretim yılının Ekim ayında yabancı dil öğreniminde önemli bir yere sahip olan pratik yapma fikrinden yola çıkarak, 5/D sınıfı öğrencileriyle mektup arkadaşlığı etkinliğini başlattı. Bu etkinlik, öğrencilerin İngilizce yazma becerilerini geliştirmelerine ve İngilizceyi gerçek hayatta kullanarak öğrenmelerine yardımcı olmaktadır.

Etkinliğin başlamasıyla birlikte öğrenciler, kendi yazdıkları mektupları Bilecik'te aynı kademede öğrenim gören öğrencilerle eşleştirilerek mektup arkadaşlığı başladı.

Karşılıklı olarak devam eden mektuplaşma sürecinde İngilizce öğretmenimiz mentorlük yaparak öğrencilere destek verdi.

 

Bu etkinliğin iki temel amacı var. Birincisi, öğrencilerin İngilizce yazılı ifadelerini geliştirmelerini sağlamak. Çünkü, dil öğrenmek sadece kelime ve gramer öğrenmekle sınırlı değildir. Dilin pratik kullanımı da çok önemlidir. Bu aktivite ile öğrenciler, İngilizce düşünmelerini ve İngilizce kelime dağarcıklarını geliştirmelerini sağlıyorlar.

İkinci amaç ise, öğrencilerin kendilerini ifade edebilmelerine yardımcı olmak. Mektup arkadaşları arasında yaşadıkları farklılıkları keşfetme ve paylaşma fırsatı bulan öğrenciler, başka yerlerdeki insanların yaşam tarzlarını, okul hayatlarını, geleneklerini ve göreneklerini öğreniyorlar. Bu sayede, farklılıkları anlamaları ve hoşgörülü olmaları için gerekli olan bilgileri ediniyorlar.

Etkinlik başladığından beri öğrencilerin ilgisi ve katılımı oldukça yüksek. Bazı öğrenciler mektup arkadaşlarına resimler ve hediyeler göndererek etkileşimi artırıyorlar. Ayrıca, öğrenciler okulda öğrendikleri dilin yalnızca bir akademik ders olmadığını, pratik hayatta da kullanılabileceğini kavradıkları için motivasyonları artıyor.

Sene sonuna yaklaşılması sebebiyle etkinliğin son mektubu bu hafta Bilecik'e gönderildi.

Öğrenciler, gelecek sene de etkinliğe devam etmek istiyorlar

#sehit #bulut #okul #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs