Geri

Tükettiğini üreten şehir: Sakarya

.
Abdullah Kahya Abdullah Kahya

İnsanoğlu, yaşadığı dünyayı her geçen gün yaşanmaz kılmaya devam ediyor. Çevreyi kirletiyor, doğal kaynakları israf ediyor, tabiatın dengesini bozuyor. Sonraki nesilleri, dünyanın geleceğini düşünen insan sayısı maalesef ki çok az. Herkes, benden sonrası tufan mantığıyla hareket ediyor.

Çevre kirliliğinin, açlığın, yoksulluğun, kavganın, savaşın temelinde ise genellikle insanoğlunun açgözlülüğü ve aşırı müsrif olması yatıyor.

Çevreyi kirletiyoruz, hakkımızdan fazlasını tüketiyoruz, hakkımıza razı olmayıp başkalarının da hakkına göz dikiyoruz. Bunların sonucunda da kavgalar, savaşlar kaçınılmaz oluyor.

Günümüzde en büyük sorunlarından biri de enerji israfı ve çevreye, tabiata zarar veren, iklim değişikliklerine bile sebep olan enerji tüketimi… Hem enerji kaynakları bilinçsizce sömürülüyor hem de çevreye zararlı enerji tüketimleriyle dünya gittikçe daha yaşanmaz bir hâl alıyor.

Özellikle çevre dostu enerji üretimi konusunda devletlere, hükûmetlere, belediyelere çok büyük görevler düşüyor. Kurumlarımız, hem enerji israfının önüne geçecek düzenlemeler yapmalı hem de çevre dostu enerji yatırımlarına öncelik vermeli. Bizlere atalarımızdan miras kalan bu dünyayı bizden sonraki nesillere daha yaşanılır bir dünya olarak bırakmak hepimizin görevi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu alanda diğer belediyelere de örnek olacak bir çalışma yapıyor.

Sakarya'da Karaman Güneş Enerjisi Santrali Projesi'nde (GES) panellerin montajına devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi, SASKİ marifetiyle çalışmalarını yürüttüğü projede panel montajlarını sürdürüyor. Toplamda 14 bin panelin yer alacağı 55 bin metrekarelik alanda, 7 bin 500 panelin montajı tamamlanmış durumda.

Proje tamamlandığında ise 4 bin hanenin tüketimine eş değer elektrik üretilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 2023 yılında tamamlayacağı Karaman GES Projesi ile Sakarya’nın ve ülkenin yenilenebilir enerji üretimine büyük katkı sağlayacak. 14 bin panelin yer alacağı 55 bin metrekarelik alanda panel montaj çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 7 bin 500 panel montajı yapılan proje, önümüzdeki yıl tamamlandığında ise 4 bin hanenin enerji tüketimine eş değer elektrik üretilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin de yakından takip ettiği ve ‘Tüketen Değil Üreten Şehir Sakarya’ anlayışıyla özdeşleşen proje, 2023 yılında Sakarya’nın enerji kaynaklarından biri olacak.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Çevreci belediyecilik anlayışımıza yakışır şekilde yürüttüğümüz GES Projesi sayesinde enerjinin geleceğini bugünden görerek, çağın ötesine bugün yapılan projelerle ayak uyduruyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin yanında bulunan 55 bin metrekarelik alanda Güneş Enerji Sistemi projesini hayata geçireceklerini açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Adasu HES’le 2013 yılından bu yana 223 milyon kilowatt enerji üreterek yaklaşık 65 milyon kazanç sağladık. Akçay Barajı ile suyun gücünden enerji üretmeye devam edeceğiz. Şimdi de GES projemiz ile kurumumuz bünyesinde yer alan tesislerimizin elektriğini üretecek ve bu tasarruf hamlesi ile şehrimize hizmetlerimizi daha da arttıracağız. Hayırlı olsun.” dedi. 
Başkan Ekrem Yüce, enerjide tükettiğini üreten bir şehir olmaya devam edeceklerini de söyledi.

Açıklamanın bu kısmı çok önemliydi: Tükettiğini üreten bir şehir olmak…

Tüm belediyelerimizi, devlet kurumlarımızı bu bilinçle ve şuurla hareket etmeye davet ediyoruz. Tükettiğini üreten, üretirken de çevreye duyarlı olan belediyeler ve devlet kurumları sayesinde geleceğe daha güvenle bakabiliriz.

Tabii ki bilinçli tüketici, duyarlı vatandaş olmak da hepimizin görevi…

Kalın sağlıcakla… Allah’a menet olun.

#karaman #ges #buyuksehir #ekrem #yuce #sakarya

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs