Geri

Sakarya’yı her alanda birleştirme yolunda önemli adım

İpekyolu Derneği Başkanı Fatih Kıcır oldu
Editör Editör

İpekyolu Derneğinden Görkemli Kongre

Adapazarı Kültür Merkezinde yapılan kongreye tek aday olarak giren Fatih Kıcır Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneğine başkan seçildi. Başkan Kıcır, Görevimizin ve sorumluğumuzun farkındayız. Sakarya ipekyolu Derneğimizin destekçileri ile beraber bu bayrağı en yükseklere taşıyacağız dedi.


Adapazarı Kültür Merkezinde Pazar günü yapılan kongrede, Pamukova, Taraklı, Geyve ilçelerini kapsayan teşebbüsle oluşturulan Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneğinin yönetim kurulu ve başkanı belirlendi. Kongrede tek aday olan Fatih Kıcır başkanlığa getirildi. Yoğun katılımın sağlandığı kongreye, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, CHP Grup başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, Taraklı Belediye başkanı İbrahim Pilavcı, Pamukova belediye başkanı Güven Öğün, siyasi parti temsilcileri, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, sivil toplum kuruluşları İştirak etti.


Divana Sabahattin Karasakal Başkanlık yaptı


Açılış öncesi Geyve Halk Oyunları Ekibi sahnede yöresel oyunlarını sergiledi. Kongrede Divan Kurulu; İTÜ Genel Sekreteri Prof. Ali Deniz, Prof. Yusuf Çay, Sabahattin Karasakal, Ayyüce Kamit ve Muharrem Yüksel’den oluştu. 
Kıcır; Bizim bir hayalimiz var 
Kongrede gerçekleşen seçim ardından Dernek Başkanlığına seçilen Fatih Kıcır, “Şehrimizin ve bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan daha iyi yerlere taşınması amacıyla bugün sizlerin huzurunuzda genel kurulumuzu gerçekleştirmenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Bizim bir hayalimiz var. Derdimiz ve mücadelemiz var. Bugün geriye dönüp baktığımızda bölgemizdeki derneğimizin kuruluşuyla bir derdi. Hayali benimsemiş akil insanlarımızın ferasetini ve bu güzel toprakları için neler yaptıklarını ve neler yapabileceklerini görüyoruz. Sakarya'nın bu kıymetli toprakları bizlere, insanıyla değerleriyle ne kadar önemli bir yol olduğunu gösteriyor. Bu yolda yürüyen büyüklerimizin ipek yolunu kendi çabalarıyla nasıl oluşturduklarını görüyoruz. Bugüne kadar yapılan yöre insanımıza temas etmek, derdini dinlemek ve çözüm oluşturacak düşüncelerle ipek yolunu izlerini tekrar canlandırma çabasını görüyoruz ve inanıyoruz ki yeni yönetimimizle tarihsel deneyimimiz ve kazanımlarımızla bundan sonraki süreçte de bayrağı devralarak bölgemizdeki insanımıza faydalı projeler üreterek, yanlarında olmayan bu vesileyle şehrimizin tarihini, zenginliğini ve insanın ruhunu ortaya koymaya devam edeceğiz. Bizim gayemiz bölgemizde kalkınmayı sağlamak için kültürel rengi ve zenginliği ortaya çıkarmaktır. Geleceğimizin mirası gençlerimize maddi ve manevi destek olmaktır. Tüm bunları bölgenizin fedakar insanlarıyla yapabiliriz. Şükürler olsun ki şehrimizin güçlü devlet erkanı bizlerin her zaman yanında olacağını gösteriyor. Mutluluk duyuyoruz. Bir kez daha sizlerin huzurunda kıymetli büyüklerimize, siyasilerimize, başkanlarımıza ve siz değerli Sakarya’nın hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Atabek;İpek yolu bizim için çok kıymetli 


Başkan Fatih Kıcır, ardından konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek; “Fatih kardeşimiz bizim uzun yıllardır böyle birlikte yol yürüdüğümüz çok kıymet verdiğimiz bir kardeşimiz. Değerli bir dostumuz kendisini yürekten tebrik ediyorum. Böyle güzel bir işe liderlik yaptığı için onunla birlikte tüm heyetini tebrik ediyorum. Bu sadece bir dernek değil, bir de onursal bir heyeti var. Dolayısıyla onursal heyetinin de önderliği, yol arkadaşlığı, abiliği çok kıymetli. Ben onursal heyette bulunan değerli belediye başkanımız, kıymetli Büyükşehir Belediye başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Birlikten kuvvet doğar. Başkanımızın dediği gibi biz gerçekten birlikte olmayı önemsiyoruz. Kardeşlik hukukumuzu bu kadar çoklu milletin bir arada yaşadığı Sakarya’da kardeşlik hukukumuzun devam ediyor olması çok kıymetli. Bu anlamda tüm Türkiye’ye örnek bir şehiriz aslında. Fatih bey beni aradığında işte böyle bir dernek kuruyoruz. Sizi de bekliyoruz diye Pamukova, Geyve ve Taraklı deyince manaların derneği mi dedim? O da dedi ki millet ayrımı yapmıyoruz. O bölgede olan herkesin derneği dolayısıyla bunu da duymuş olmak gerçekten sevindirici gerçekten. Biz yer yer milliyetçiliği de bu anlamda mikro milliyetçiliği de seven bir şehiriz. Ama bazı. Bazı organizasyonlar vardır ki, gerçekten böyle biraz o mikro milliyetçiliğin uzakta kalması daha kıymetli olur. Bu organizasyonda böyle bir organizasyon tabii ismi de çok dikkatimi çekti. Gerçekten ipek yolu şehir. Bir de aslında bizim şehrimiz ipek yolları çok özdeşleşmiş bir şehir ipek yolu bizim için çok kıymetli” dedi.

 
Yüce; Bölgesel bir ayrım asla söz değildir


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise konuşmasında; “Farabi'nin sözüyle sözlerime başlamak istiyorum. Büyük düşünür, filozof Farabi şöyle diyor diyor ki, toplum sevgiyle kaynaşır yine toplum. Adaletle Yaşar yine toplum dürüstlükle ayakta kalır. Bizim için de filozof bilim adamı gün insanın sözleri çağrımızdır. Bu ipek yolu derneği de aynı düsturla hayatını sürdürecektir. Sevgiyle karışacak. Sayın vekilim ifade ettiği gibi hiçbir şekilde ırkı bir ayrım söz konusu değildir. Bölgesel bir ayrım asla söz değildir. Sadece insan olmak yeterli insan olmak ve bu insanlığın gereği de sevgiyle kaynaşmak, adaletle de hayatı sürdürmek, dürüst olmak, dürüstlükten asla ve asla ödün vermemek inşallah. Mevtam bu duygularla bu stratejiyle. çalışmalarını sürdürmeyi temenni ediyorum. Tabii biz Sakarya Büyükşehir sonra ipek yolu birleşim noktalarından biri olma avantajının farkında olup, şehrimizi çevre, kültür, spor, tarım, sanayileşme de birçok konuda ileriye götürmek için çalışmaktayız.” diye söyledi. 


Özkoç; Sakarya Türkiye’nin kalbidir


Başkan Yüce, ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç; “Büyük bir içtenlikle kucaklayan ve şehrimizin gurur duyduğu bir gölgeden insanlarısınız. Bizde böyle bir birliktelik kurduğumuz için başta kurucuları, onların desteklerini, destekleyicileri yürek dolusu teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim görevimiz. Bizim dönemimiz birlikte hep beraber kimsede hizmet etmektir. Onun için varış yeri geldiğiniz zaman eleştirilerinize dinlemektir. Yeri geldiği zaman bu uyarılarımıza kulak vermektir. Öyle yapmaya çalışacağız ve bu oluşumu o bölge için hayırlı olacağı inancını çok yüksek bir seviyede tutuyorum ve biliyorum ki ilk önce Sakarya, Sakarya bir olursa birlik ve beraberlik içerisinde olursa. Türkiye'ye örnek olur çünkü Sakarya Türkiye’nin kalbidir. Silerse bizim çok değer verdiğimiz insanlar var. Bir kere daha ipek yolunun dayanışma, kültür ve dayanışma Derneği’nin değerli divanlar kurucularını burada bulunan siz çok sevgili değerli insanlarımızı saygıyla, sevgiyle selamlıyor, başarılar diliyorum. Teşekkür ederim sayın başkan” dedi.

 

#ipek #yolu #geyve #pamukova #tarakli #fatih #kicir

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs