Geri

VAKTİ KUŞANMAK

Geyve İmam Hatip Lisesi mezunlarından Lüleburgaz müftüsü Sabri Demir, mezun olduğu Geyve İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

 

VAKTİ KUŞANMAK

Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesinde; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uhdesinde düzenlenen “Vakti Kuşanmak etkinlikleri kapsamında namaz bilinci” ile ilgili konferans düzenlendi.

Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen konferansa, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarından Lüleburgaz müftüsü Sabri Demir konuşmacı olarak katıldı.

Müftü Sabri Demir konuyla ilgili şunları söyledi: Namaz ibadetinin önemi, Müslümanın neden namaz kılması gerektiğini detaylıca anlattı. Namaz İslam'ın temel direğidir, Allah ile irtibatı koparmamaktır dedi. Namaz diriliştir, Müslümanı kötülükten alıkoyar. Namazı sadece ve sadece Allah rızası için kılmalıyız. Müslüman, ahirette ilk önce namazdan sorguya çekilecek. Namaz kılmanın bilinci işlenen konferans soru ve cevaplarla sona erdi. Okul müdürü Erol Erdem "Sabri Bey’e verdiği bu güzel konferans dolayısıyla teşekkür ediyorum." dedi.

 

SABRİ DEMİR KİMDİR?

Lüleburgaz ilçe müftüsü olarak görev yapan Sabri Demir, 1964 yılında Sivas ilinin Kangal ilçesinde doğdu. İlkokulu Kangal’da, İmam Hatip Lisesi’nin orta kısmını İstanbul-Zeytinburnu’nda, lise kısmını Sakarya-Geyve İmam Hatip Lisesi’nde okudu.

1986 yılında Antalya-Serik İlçesi Müftülüğünde İmam Hatip olarak göreve başladı. 1986 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans öğretimine başlaması nedeni ile İmam Hatiplik görevinden istifa etti.1988 yılında Bursa İlahiyat Fakültesinde öğrenci iken Bursa Merkez Hüsnü Piliçer Camii’nde İmam Hatip olarak göreve başladı. 1990 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1994-1996 yılları arasında 11. Dönem Haseki Eğitim Merkezi’nde Yüksek İhtisas Kursu’na katıldı. 1994 yılında kısa dönem Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti’nde görev yaptı. 1995 yılında kısa dönem Almanya Hannover bölgesinde görev yaptı.

Haseki Eğitim Merkezi’ndeki ihtisas eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra; 1996 yılında Diyarbakır-Çermik İlçesi Müftüsü olarak görev yaptı. 1998-2002 yılları arasında Kastamonu-Seydiler İlçesi Müftüsü olarak görev yaptı. 2002-2006 yılları arası uzun dönem Amerika Birleşik Devletleri –New York Din Hizmetleri Ataşeliği emrinde, Queens – Sunnyside “Turkish Islamic Cultural Center”da görev yaptı. 2006 yılı Sakarya-Merkez Vaizi olarak çalıştı. 2007-2009 yılları arası Antalya-Kaş İlçesi Müftüsü olarak görev yaptı.

2008 yılında 3 ay Mekke’de umre sorumlusu olarak görev yaptı. 2013 yılında Fransa-Paris Din Hizmetleri Müşavirliği bölgesinde Ramazan irşat görevlisi olarak görev yaptı. 2009-2017 yılları arası İstanbul “İl Müftü Yardımcısı” olarak görev yaptı. 2009 – 2016 yılları arası dış ilişkilerden sorumlu İstanbul İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı.2017-2021 yılları arası Ulanbator Büyükelçiliği “Din Hizmetleri Müşaviri” görevinde bulundu. 2021- İstanbul İl Müftülüğü Vaizi olarak çalıştı. 2022 yılı Ocak ayı itibarıyla Lüleburgaz İlçe Müftüsü olarak görevine başladı.

Evli ve 5 çocuk babası olan Sabri Demir iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

 

 

#sabri #demir #sohbet #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs