Geri

GEYVE' DE CUMHURİYET COŞKUSU

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

GEYVE'DE CUMHURİYET COŞKUSU

Geyve'de Cumhuriyetin 99’uncu yılı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümü kutlamaları Geyve'de 28 Ekim 2022 tarihinde saat 12:00'de İlçe Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Çelenk sunma törenine Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkan V. Hasan Çetinkaya, Geyve Cumhuriyet Başsavcısı Taner Bayrak, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

29 Ekim 2022 tarihinde saat 10:00’da Kaymakam Murat Güven Kaymakamlık Makamında ilçe protokolü ve halkın tebriklerini kabul etti.

Tebrik kabul töreninden sonra Atatürk Ortaokulu bahçesinde icra edilen kutlama programına geçildi. Buradaki programa Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkanı Murat Kaya ve Eşi Filiz Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, ilçe protokolü, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ahrete irtihal etmiş tüm gaziler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından; Kaymakam Murat Güven ile Belediye Başkanı Murat Kaya; öğrencilerin, vatandaşların ve protokolün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Daha sonra Kaymakam Murat Güven günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Kutlama töreni; karate öğrencilerinin gösterileri, şiirlerin okunması, halk oyunları, mehter gösterileri ile Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, resmi geçit ile sona erdi. Töreni Elvan Bey Anadolu Lisesi Ercan Doğaner ile Nevin Kaya başarı ile sundular.

Cumhuriyet Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girip ödül alan öğrenciler:

Şiir:

1.Elif Gümüş-Hasan Melih can İlkokulu,

2.Zümra Akbaba- Alifuatpaşa İlkokulu,

3.Buğrahan Kanmaz- Atatürk İlkokulu.

Resim:

1. Yağmur Bozkurt-Şehit Atanur Bulut Ortaokulu,

2. Edanur Kulabaş- Şehit Atanur Bulut Ortaokulu,

3. Recep Ekercan- Osman Gazi Ortaokulu,

Kompozisyon:

1. Beyzanur Türkhan-Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi,

2.Sudenaz Demir- Sinan Bey METAL,

3.Hafsa Balaç-Geyve Anadolu Lisesi.

 

 

#cumhuriyet #bayrami #kutlandi #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs