Geri

GEYVELİ AV. ŞAFAK’IN KİTABI ÇIKTI

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

 

 

 

GEYVELİ AV. ŞAFAK’IN KİTABI ÇIKTI

Sakarya Barosu Avukatlarından ve Geyve’de mesleğini sürdüren Avukat Nadi Şafak’ın “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Suçları (TCK md 188/3)” isimli kitabı Yetkin Yayınevi tarafından yayımlandı.

Uyuşturucu madde ticareti suçlarını konu alan kitap, uyuşturucu maddelerin tanımlarından, uyuşturucu ticaretiyle uluslararası alandaki mücadeleden, terör örgütlerinin uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelirden, dünya üzerindeki uyuşturucu ticaret rotalarından ve Türk Ceza Kanunu ile bu suçlara getirilen yaptırımlardan ve diğer hukuk başlıklarından oluşmaktadır.

Av Nadi Şafak yaptığı açıklamada: “Yayımlanan kitabın, günümüzün en büyük sorunlarından olan uyuşturucuyla mücadeleye katkı sağlaması, Hakim, Savcı, Avukat, adli birimler ve ceza hukukuna ilgi duyanlara faydalı olmasını umarak hazırlamış bulunmaktayız. Toplumların kanayan yarası uyuşturucu madde kullanımıdır. Devletlerin en büyük uğraşlarından birisi ise uyuşturucu ticareti ile mücadeledir. Bu manada ceza yargılamalarında çokça karşılaşılan uyuşturucu ticareti suçlarının bu kitapta ele alınması ile doktrine ve yargılama süjelerine katkı sağlanması amaçlanmıştır.” dedi.

Avukat Nadi Şafak yayımlanan kitabını hukukçu meslektaşları olan MHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Av. M. Levent Bülbül, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, MHP Sakarya İl Başkanı Av. Ahmet Ziya Akar, Geyve Kaymakamı Murat Güven olmak üzere birçok hukukçu meslektaşına takdim etti.

 

AVUKAT NADİ ŞAFAK KİMDİR?

1993 Yılında Geyve’de doğan Av Nadi şafak, ilk ve orta öğrenimini Geyve’de tamamladıktan sonra 2011 yılında Karasu Anadolu Öğretmen Lisesini, 2015 yılında ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. 18 Ekim 2016 tarihinde Avukatlık Ruhsatnamesini alarak Avukatlık mesleğine başlamış ve mesleğini Geyve’de devam ettirmektedir.

Akademik çalışmalarını devam ettiren Avukat Nadi Şafak, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Suçları (TCK md 188/3)” konulu tezini 2020 yılında yazıp yayımlamıştır. Anılan tezini güncelleyip geliştirerek 2022 yılının Temmuz ayında ise kitap olarak okuyucularına sunmuştur.

 

#av-nadi #safak #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs