Geri

GEYVE'YE VEFA BORCU

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

GEYVE'YE VEFA BORCU

Geyveli akademisyen Türk Dili ve Edebiyatı Uzmanı Öğretim Görevlisi Melike Çağlar, Geyve'nin halk oyunlarını ve kültürünü Bolu'da yaşatmaya çalışıyor.

Melike Çağlar, akademik kariyerinin yanında düzenlenmiş olduğu sosyal etkinliklerle de Geyve'ye değer katmaya devam ediyor.

 

Çağlar, son yapmış olduğu etkinlik ile doğmuş olduğu topraklara ahde vefasını bir kez daha gösterdi. Geyve'mizin yöresel oyunu olan Kaşık Oyunu'nu Somalili, Suriyeli, Filistinli ve Etiyopyalı öğrencilerine öğretiyor. Farklı coğrafyalarda Geyve rüzgarı estiriyor.. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliğe üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, rektör yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, uluslararası öğrenci koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül, TÖMER müdürü Doç.Dr. Mustafa Kundakçı, TÖMER müdür yardımcısı Öğr.Gör. Yılmaz Bacaklı akademisyenler ve seksen farklı ülkeden uluslararası öğrenciler katıldı. Etkinlik sonunda mezuniyet belgelerini alan öğrenciler izleyicilerden büyük ilgi gördü. Melike Çağlar, öğrencilerine ülkelerine gittiklerinde bu dansı başka insanlara da öğreteceklerinin sözünü aldığını belirtti. Öğrencileri de bu dansı kendilerine öğrettiği için hocalarına çiçek takdim ettiler. Melike Çağlar da kendi doğup büyüdüğü yörenin geleneğini uzak coğrafyalara taşımanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken ne yaparsa yapsın Geyve'ye bitmeyecek vefa borcunun olduğunu belirtti. Tören, Rektör ve hocaların tebrikleriyle son buldu.

 

 

#geyve #vefa #borcu #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs