YKS ÖNCESİ SON TAKTİKLER
Geyve Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi Öğretmenleri
NAİLE ÖZDEMİR ve ŞERİFE BAYRAM’dan YKS (Yükseköğretim Kurumları) öncesi
öğrenci ve velilerin yapması gerekenleri açıkladılar:
YKS ÖNCESİ SON TAKTİKLER
Sevgili gençler,
Sınava yoğun bir şekilde hazırlandığınız sürecin son haftasına girmiş bulunmaktasınız. Bu zorlu süreçte elinizden gelini yapmaya çalıştınız. Bazen emeklerinizin karşılığını alamayacağınızı düşündünüz, pes ettiniz… Yeniden çalışmaya devam ettiniz, inandınız, gayret ettiniz kendinizi sınava hazırladınız. Şimdi de emeklerinizin karşılığını alma vakti. Nasıl ki sınava hazırlık süreci önemli, sınav anındaki duygu durumunuz da o denli önemlidir. Bu nedenle sizler için birkaç tavsiye hazırladık incelemenizi önerir, hafta sonu gireceğiniz sınavda sizlere başarılar dileriz.
*Bu haftayı sakin ve huzurlu geçirmeye çalışın(aileler bu noktada sınavla ilgili olumsuz düşünce ve söylemlerden, kıyaslamalardan, aile içi tartışmalardan uzak durmalıdır.)
*Sınavdan birkaç gün önce mümkünse dışarıda yemek yemekten, güneş altında fazla durmaktan, aşırı yorgunluk verecek ve sakatlanmalara neden olacak fiziksel aktivitelerden kaçının.
*Sınavdan birkaç gün önce düzenli bir şekilde uyumaya ve sağlıklı-dengeli beslenmeye dikkat edin.
*Sınavdan önce, sınava gireceğiniz okulun güzergâhını kontrol edin ve mümkünse okula gidin.
*Sınavdan önceki son denemelerinizde testleri hangi sıralama size daha iyi sonuç getiriyorsa o sıra ile çözün ve kurşun kalem kullanın.
*Sınavdan önce kimlik kartınızı ve sınav giriş belgenizi yanınızda bulundurun. DİKKAT: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.
*Bir testteki kolay, çok kolay ve normal soruları birinci turda çözerek; diğerlerini (zor ve çok zor soruları) ikinci tura bırakmaya turlama tekniği denir. Sınavlarda bu tekniği kullanmak başarınızı önemli derecede artıracaktır.
*Hızlı çözmek için yanlış yapmaktan ya da yanlış yapmamak için yavaş çözmekten kaçının, sorular için ideal süreyi ayarlayın, yapamadığınız sorulara fazla süre harcamayın ki kitapçıktaki her soruyu görmüş olun.
*Sık sık saate bakmak yerine bölümler arasında saate bakın. Çok sık saate bakmak sizi telaşlandırabilir. Kodlamaları sona bırakmayın.
*Soru köklerini iyi okuyun, sorunun sizden ne istediğini doğru tespit edin.
*Sınav anında dikkatiniz dağıldığında ve yorgunluk hissettiğinizde nefes egzersizi yapabilirsiniz. Bunun için 10-15 saniye arkanıza rahatça yaslanarak burnunuzdan derince nefes alın ve aldığınız nefesi bir miktar içinizde tutarak ağzınızdan yavaşça verin.
Sağlık ve başarılar dileriz.
GEYVE ANADOLU LİSESİ -REHBERLİK SERVİSİ
NAİLE ÖZDEMİR- ŞERİFE BAYRAM