Geri

“Türk gençliği dünyadaki tüm mazlumların umududur”

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya’ya gelen İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan AKM’ de ‘Gençlik Ruh İşidir’ sloganıyla düzenlenen ‘Sakarya Gençlik Buluşması’ programına katıldı.
Editör Editör

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan’ın katıldığı ‘Sakarya Gençlik Buluşması programında gençlere seslenen Başkan Ekrem Yüce, “İlim, adalet, iman ve ahlakı hayatının merkezi yapan gençler yetişsin isteriz. Gözlemleyin; tarih size olaylar karşısında nasıl davranmanız gerektiğini gösterir. Cumhurbaşkanımız sizden çok şey bekliyor, sizler dünyadaki tüm mazlumların umudusunuz” dedi.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya’ya gelen İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan AKM’ de ‘Gençlik Ruh İşidir’ sloganıyla düzenlenen ‘Sakarya Gençlik Buluşması’ programına katıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Bakır da yer aldı. Söyleşi şeklinde gerçekleşen programda Bilal Erdoğan, gençlere geleceğin Türkiye’si için çok çalışarak, hayallerinin peşinde koşmaları gerektiğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca sorularına cevap verdiği Sakaryalı gençlerle fikirlerini paylaştı. Başkan Yüce, program sonunda Erdoğan’a Sakarya’yı simgeleyen hediyeler takdim etti.

“Mazlumun hakkını koruyup, zalimin karşısında olmalıyız”
Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, gençlerin mazlumun hakkını koruyan ve zalimin karşısında olan bayrak taşıyıcılar olduğunu vurgulayarak, “Aramızda geleceğin başkanları, bürokratları, fikir adamları, yöneticileri var. Yani ülkemizin gelecekteki idarecileri ile bir aradayız. Sizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dünya 5’ten Büyüktür” düsturu ile tüm dünyada mazlumların umuda haline gelmemizin bir sonraki bayrak taşıyıcılarısınız. Sizlere soruyorum. Biz yapmazsak kim yapacak? Şimdi yapmazsak ne zaman yapılacak? O sebeple her daim hakkın ve mazlumun yanında, batıl ve zalimin karşısındaki yerimizi almalıyız. Biliyorsunuz ki tarih, bir duruştur. Bir fikirdir. Tarih size olaylar ve kişiler karşısında nasıl davranmanız gerektiğini gösterir. Sizden öncekilerin tecrübelerini sunar. Bu tecrübeden iyi dersler çıkarmalısınız. İçerisinde yaşadığınız şu anı yani kendi tarihinizi iyi gözlemlemelisiniz. Bizler ülkemizin bekası için, İslam adaletinin tüm dünyada hakim olması için, bayrağımızı yarınlara taşıyabilmek için çalışıyoruz. Sizler bu bayrağı bizden teslim alacaksınız ve daha ilerilere götüreceksiniz İnşallah. Sorumluluklarınız büyük, yükünüz ağır” dedi.

“İlim peşinde koşan nesiller yetişmesini arzu ediyoruz”
İlim peşinde koşan, adaleti arayan, imanı ve ahlakı merkezi yapan gençlerin yetişmesini istediklerini ve bu yönde çalıştıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Bunun bilincinde olan nesillerin yetişmesi, bunu bilmek bizim için çok değerli. İsteriz ki heva ve heveslerine kapılmayan, ilim peşinde koşan, adaleti arayan, imanı ve ahlakı hayatının merkezine koymuş bir gençlik yetişsin. Sizlerin, bu değerlerin bilincinde olarak yetişmenizi görmek beni çok mutlu etti. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Gençlere yatırım yapmak ve onlara imkan vermek Peygamber Efendimizin (S.A.V.) bir sünneti. O, gençlere güvenir, onlara inanırdı. İslam dininin öncülerinden, ilk Müslümanlardan, hepimizin saygıyla ve hürmetle andığı önder insanlar dururken O, bazı kritik görevler için gençleri tercih etmiştir. İslam ordularının 17-18 yaşlarında komutanları olmuştur. İslam dininin yayılmasında, diğer devletlere, milletlere tebliğ edilmesinde belki de herkesten çok gençler çalışmıştır. Reisimiz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan sizlerden çok şeyler bekliyor. Bizler sizlerden çok şey bekliyoruz. Bu millet ve bu ümmet sizlerden çok şey bekliyor. Sizler dünyanın pek çok yerinde eziyet çeken mazlumların umudu ve ümidisiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz.” diye konuştu.

#bilal-erdogan #ekrem-yuce #ilim-yayma-cemiyeti #sakarya

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs