Geri

TEKNOLOJİYE MEYDAN OKUYAN CEVİZ KIRACAĞI ASIRLIK ÇINAR FİKRİ DEDE DEN GELDİ

Sakarya nın Taraklı ilçesinde Duman Mahallesinde yaşayan Fikri Dede 98 yaşında köyünün en büyüğü olmasının yanı sıra Fikri Dedenin CEVİZ KIRACAĞI icadıyla da yaşıtlarını imrendiriyor.
Editör Editör

Teknolojinin her geçen gün hızla gelişmesiyle birlikde eski geleneklerin unutulmaya başlanmış oldugunun hepimiz farkındayız. Fakat Fikri Şahin kendi kestigi ve oğlu Sami Şahinin götürdüğü odunları keserek, şekil vererek kendi icadı olan CEVİZ KIRACAĞINI yapıyor. Bu ceviz kıracakalarını ilk başta torunları ve ailesi için hediyelik yapan Fikri dede zamanla kendisine misafirliğe gelenlere de hediye etmeye başladı. 

Tamamen kendi emeğiyle ve hiçbir dış etken kullanmadan bilek gücüyle ceviz kıracaklarını yapıyor. Fikri dedenın evinde kendi odasında yaptığı ceviz kıracaklarının yanı sıra, baston, deynek gibi odundan olan birçok şeyde yapıyor. 
Görenleri yaptığı şeylerle hayrete düşüren Fikri Şahin bize aslında geçmişde ki teknolojilere de açık olmamız gerektiğini anlatır vaziyette. Ceviz kıracağını yapmak ise öyle anlattığımız kadar kolay bir iş değil. Tahtayı bulup onu testeresiyle şekil vererek civiler yardımıyla diğer şelillerini yapma işi oldukca uğraştırıcı bir iş. Fikri Dedenin de yaşının büyük olmasından ötürü bazen bu işi yaparken zorlandığıda gözleniyor fakat Fikri dede bu işi severek yapıyor
Sadece yakın cevresine ve köyünden birçok insana hediye ettiği ceviz kıracakları ve bastonlar insanları çok mutlu ediyor ve işlerine çok yarıyor. Fikri dede bu yaptığı ceviz kıracaklarını, bastonları bir para karşığında asla yapmıyor. Bu icadlarını da satılmasına izin vermiyor. 

Haber: Melisanur Şahin

#duman #fikri-dede

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs