Geri

DOSTLUK MESAJI

Alifuatpaşalı Emekli Öğretmen İsmet Ziya'nın kaleminden Alifuatpaşa ve Geyvelilere dostluk mesajı:"Gönlümüz öyle arzu ediyor ki, geçmişte yaşandığı söylenen kırgınlıklar komedyası artık sona ererek yeni nesillere intikal etmesin. Gönülden kucaklaşarak, zaten birleşmiş olan bu güzel toprakların insanları el ele verip, sorunları birlikte çözsünler ve kırgınlıkların izi bile kalmasın."
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Alifuatpaşamızın adı gibi tarihi de yenidir. İçinden salına salına muhteşem Sakarya nehri geçer. Hemen güneyinde, Geyve ovası üzerinde, kuruluşu çok eskilere dayanan, Geyve ilçesi bulunur. Bu iki güzel yerleşim yerini Sakarya Nehri üzerinde bulunan, Sultan 2.Beyazıt tarafından 1495 tarihinde yaptırdığı tarihî taş köprü birbirine bağlar. Bu köprü ipek yolunun da üzerinden geçtiği köprüdür.
Kurtuluş Savaşı'nda, Atatürk'ün silah arkadaşı, Ali Fuat Cebesoy Paşa burasını savunduğu için ,daha önce ismi İstasyon veya Köprü olan beldeye ALİFUATPAŞA ismi verilmiştir. 10 Ocak 1968 yılında vefat eden Paşamızın kabri de buradadır.Yaygın sıtma hastalığı tehlikesinin kalkmasından sonra, civar köylerden gelenlerin yerleşmesiyle hızla gelişerek bugünkü halini almıştır. Demiryolunun ve Anadolu'dan gelen karayolunun buradan geçmesi, topraklarının verimli olması buraların cazibesini arttırmıştır.

Geyve ile Alifuatpaşanın arasında eskilere dayanan, tatlı bir rekabet vardır.Halk arasında, kulaktan kulağa bu konuda rekabetin mantıktan uzak gülünç anlatımlarla ,bazı kıskanç ve bencil diyebileceğimiz kişiler tarafından büyütülerek kırgınlıklara sebep olduğu görülmüştür.Bazen de Alifuatpaşalıların mağduriyetine sebep olan yanlış ve kasıtlı tutum ve yatırımlar böyle anlaşılmalara zemin hazırlamıştır.
Halbuki, artık coğrafi olarak birleşme noktasında olan bu cennet kadar güzel vatan topraklarında genellikle akrabalar yaşamaktadır.Bilhassa son yıllarda dışarıdan da büyük göçler nedeniyle nüfusta önemli değişimler yaşanmaktadır. Alifuatpaşa da barındırdığı değerler itibariyle ,yerleşimin kendisine doğru gelişmesini kaçınılmaz kılmaktadır.
 

Gönlümüz öyle arzu ediyor ki, geçmişte yaşandığı söylenen kırgınlıklar komedyası artık sona ererek yeni nesillere intikal etmesin.Gönülden kucaklaşarak ,zaten birleşmiş olan bu güzel toprakların insanları el ele verip, sorunları birlikte çözsünler ve kırgınlıkların izi bile kalmasın.
Ne demiş atalarımız, bir elin nesi var iki elin sesi var. Birlikten kuvvet, ikilikten illet doğar.
Saygılarımla...
 KANDİLİNİZ MÜBAREK, CUMHURİYET KUTLU OLSUN.
28-10-2020 İSMET ZİYA

#afp #ismeti-ziya #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs