Geri

Tuzcuoğlu ile söyleşi

Editörümüz Namık Cihan Geyve Meslek Yüksekul Müdürü Tüzcuoğlu ile söyleşi gerçekleştirdi.





Geyve Meslek Yüksek Okulunda geçtiğimiz günlerde meydana gelen üzücü olay ile ilgili olarak siyasi partiler, sivil toplum örgüt yöneticileri ve vatandaşlar okul yönetimini ziyaret ederek üzüntülerini ve yönetimi destek duygularını açıkladılar. Konu ile ilgili olarak önce MYO Müdür Yar.Doç.Dr.Ferruh Tuzcuoğlu’nun makam odasında bir toplantı yapılmış, bu toplantıya İlçe Emniyet Amiri, Belediye Başkanı, İşletmeciler katılmış idi. Toplantı daha sonra okulun toplantı salonunda geniş katılımlı olarak devam etti. Bu konuda okul müdürü ile yapılan söyleşide, Tuzcuoğlu sorulara şu cevapları verdi:



N.C:. Müdür Bey,yapılan toplantı ile ilgili olarak bilgi verirmisiniz?



F.T…Toplantı, S Ü Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Elmas başkanlığında yapıldı.SÜ nin bütün MYO Müdürleri katıldılar.Bu toplantıya SÜ Genel Sek.Doç.Dr.Zafer Demir,Genel Sek.



Yar.Halil İbrahim Kaya ‘da katıldı.



N.C…Katılımcılar toplantıyı baştan sona izlediler mi?



F.T….Toplantının bir bölümü tüm katılımcılara açık oldu,diğer bölümüne sadece SÜ Öğretim Üyeleri katıldı.Bu toplantıda Geyve MYO nun geleceği tartışıldı.Eğer Geyve bundan sonra sahip çıkmaz ise bölüm kapatma,öğrenci azaltma hatta okul kapatma bile gündeme gelmiştir.Diğer ilçelerdeki okul binaları,yerel kaynaklar ile yapılmış binalardır.Geyve de ise okul yapımında Rektörlük katkısı büyüktür.Geyve’li siyasetçilerinde tabiî ki katkıları olmuştur.Rektörlük,Geyve halkının,yöneticilerinin okula nasıl sahip çıktıklarını görmek istiyor.Geyve bunu göstermek zorundadır.Kurum ve kuruluşlar olayı kınamalıdırlar.Zorbalara sahip çıkılmamalı,kurtarmaya çalışılmamalıdır.Bu olayı tüm Geyve’ye mal etmek yanlış olur.



N.C…Emniyetin tavrı nasıl oldu?



F.T….İlçe Emniyet Amiri sayın Tamer Taşlı olayın başından sonuna kadar,suçluları adalete teslim edinceye kadar olağanüstü gayret göstermiştir.İlçe Emniyet Amirine çok teşekkür ediyoruz.Rektörümüzde kendisini arayarak teşekkür etmiştir.



N.C….Geyve İlçesindeki resmi ve sivil inisiyatif,okulun geleceği konusunda belirleyici olacaktır diyebilir miyiz?



F.T…Kesinlikle belirleyici olacaktır.Sahip çıkıldığı taktirde okul mevcut konumunu koruyacaktır.Elimizde projeler var.Tepeciklerdeki yerimizin değerlendirilmesi var.Belediye Kültür Merkezini 20 yıllığına kiraladık.Bu konuda Belediye Başkanı İdris Çakır’a teşekkürlerimizi ifade ediyorum.Elimizdeki projelere halkımız sahip çıkmalıdır.Kültürel faaliyetler yapamıyoruz.



N.C…Okulun bir derneği var mı?



F.T…Okulumuzun derneği lağvolmuş,henüz oluşmadı,girişimlerden haberdarız.1-2 günlük bir iş aslında.Siyasi görüşü ne olursa olsun hizmetten kimse kaçmamalıdır.Geyve’yi sevmeliyiz.Çalışan bir dernek istiyoruz.Yardım sözleri alıyoruz ama yardım alma yetkimiz yok.MYO için koşturacak,kendini adayacak kişilere ihtiyacımız var.Bunu aşarsak çok önemli bir sorunu aşacağız.Yardımları dernek kanalıyla daha kolay alacağız.



N.C…Bu görüşme için size çok teşekkür ederim.



F.T…..Asıl değerli yardımlarınıza ve bize tanıdığınız fırsata ben çok teşekkür ederim.



 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs