Geri

Geyve SEKİHARMAN Mahallesi

Geyve Sekiharman Mahallesi Muhtarı Suat Sünger: "Cemiyet yapmak için salona ve camiye şadırvan ihtiyacımız var."dedi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

 

Gazeteci Emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan Sekiharman mahallesi muhtarı Suat Sünger ile görüştü. 

Muhtar Suat Sünger kısaca kendisini tanıttı. 1968 yılında doğdum. İlkokul mezunuyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. İlk defa muhtar seçildim. Azalarım Zekai Üstün, Fatih Sünger, Ercan Özmen ve Raşit Yetkin ile beraber muhtarlık görevini yapmaya çalışıyoruz.

SEKİZ HARMAN
Köyümüz eski bir yerleşim yeridir. Adı ile ilgili iki rivayet var. Birincisi sekiz tane Yörük aile gelip buraya yerleşirler. Bunun için eskiden "Sekizharman" denirmiş. Zamanla "Sekiharman" olmuş. İkinci rivayet savaş zamanı bu yöreye zarar veren gavurlar sektirilmiş, yani yön değiştirilmiş. Bunun için köyün adı Sekiharman kalmış.

Geyve'ye 28 km.dir. 60 hane ve 450 kişi yaşamaktadır. Köy halkımız hayvan besler. Müşküle, rekkilop, miçlpaliyer, alpoz, ilekren, Sinanbey, viktorya... çeşitlerinde kaliteli yemelik üzüm yetiştirir. Bizde şaraplık üzüm olmaz. Bizim topraklarımız verimlidir. Kavun, karpuz, domates ekeriz. Köyümüz göç vermez. Gündelikçi de tutmaz. Halkımız çalışkan olduğu için kendi işini kendi yapar. Her akşam İstanbul, Ankara hallerine 10-12 kamyon sebze, meyve gider. Halkımız çalışkan olunca Geyve veya Osmaneli'nden her yıl 10-15 daire satın alırlar.

 

YETKİLİLERDEN BEKLENTİLERİNİZ?
Sağlık evine ait 1.800 metrekare yer var. Buraya düğün ve mevlit cemiyetleri yapmak için bina yapılmasını istiyoruz. 1999 depreminde kapanan Sağlık evinin açılıp hizmete girmesini istiyoruz. Eğer Sağlık Evi açılırsa Halidiye, Hisarlık, Yaylak, Taşoluk, Osmaneli'nin Borcak köyü halkı da sağlık hizmetlerinden istifade eder. Okulun bahçesine ve iki sokağımıza parke döşenmesini istiyoruz.Caminin şadırvana ihtiyacı var. Tuvaletlerin onarılması gerekiyor. Akdoğan'a kadar olan 15 km'lik yolun genişletilip asfalt yapılma isteğimizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce'ye bildirdik. Bir an evvel yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Bahçeleri sulama suyu tazyikli. Borulara kırıcı konursa bahçeler daha rahat sulanır. 20 yıldır aralıksız orman kesimi yapılıyor. Vatandaşlarımız ağaç kesimine 5-10 yıl ara verilmesini istiyor. Büyükşehir Belediyesine devredilen köy kahvemiz 40 yıldır kapalı. Bu kahvenin faaliyete geçmesini istiyoruz. Köy konağının yanında buğday eleme yeri var. Buranın üzeri 70 metrekare. Buranın yarısına muhtarlık odası, yarısına da dükkan yapılmasını istiyoruz. Belediye dükkanı kiraya verir ve bir gelir olur.Köy yakınına telefon anteni dikilmiş. Bu anten içme suyumuza radyasyon karıştırıyor. Civarındaki evlere zarar veriyor. Antenin başka yere dikilmesini istiyoruz. Arazi yollarına malzeme dökülmesini talep ediyoruz. Köydeki halı sahanın bir an evvel tamamlanmasını istiyoruz. Çünkü her akşam 20-30 gencimiz Osmaneli veya Geyve'ye top oynamaya gidiyor. Eğer halı sahamız yapılırsa komşu köyün gençleri de istifade ederler.


MUHTARDAN TEŞEKKÜR
 Köyümüze hizmet eden eski muhtarlardan Allah razı olsun. Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere teşekkür ederim. Yeni hizmetlerin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz.
MEHMET AYDOĞAN

#geyve #sekiharman #mah #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs