Geri

Sakarya'da Mekke'nin Fethi Kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi tarafından organize edilen Mekke’nin fethi programı Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.
Ali ARICI Ali ARICI

 

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi tarafından organize edilen Mekke’nin fethi programı Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Protokol bölümünde Fırıncılar Odası Genel Başkanı H.İbrahim BALCI, Sakarya Büyükşehir Kent Estetiği Daire Başkanı Yusuf SÖĞÜTDELEN, Pamukova Belediye Başkanı İ.Güven ÖVÜN, Adapazarı Belediye Bşk. Yrd. Hilmi KIZILCIK, Arifiye Belediye Bşk. Yrd. Adnan AĞIRMAN, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Yaşar KAHRAMAN, Saadet Partisi İl Başkanı Fahrettin ABAY Saadet Partisi Genel Gİk üyeleri Eyüp YILDIRIM, Ömer Abdullah AYHAN Basın İlan İl Müdürü Engin KAŞDAŞ Memursen İl Temsilcisi Murat MENGEN, İHH Şube Başkanı Engin SEZER, Yedihilal Şube Başkanı Yaşar ŞAHİN, ÖĞ-DER Başkanı Fatih CİNGÖZ, Yeni Bir Dünya İş Adamları Derneği Şube Başkanı Sedat TARHAN, MÜSİAD Bşk.Yrd. Ahmet CİHAN ’nin programa katıldığı gözlendi.

Salonun tamamen dolduğu gözlenen programda Sela ve Ezan okunmasının akabinde Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası ney dinletisi sergilendi. Coşkulu bir şekilde söylenen İstiklal Marşı’nın ardından sahneye davet edilen Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet ÇELİK selamlama konuşması yaptı.

Programa katılım gösteren herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ali Ahmet ÇELİK, İslam kardeşliğinin önemine vurgu yapıp İslam inancının dört temel prensibi olduğunu dile getirdi. Biz bir kardeşler topluluğuyuz diyen ÇELİK; “Bu salondakiler, bu salonda bulunmayanlar, 82 milyon Türkiye, 1 milyar 800 milyon tüm dünya Müslümanları, biz bir kardeşler topluluğuyuz. Mensubu olduğumuz İslam inancının dört temel prensibi vardır: Birincisi, bu dünya hayatı hepimiz için bir imtihandır. Bize düşen bu imtihanda hakkı hak bilip hakkın yanında yer almak, batılı batıl bilip batılın karşısında durmaktır. İkincisi, İslam vahiy dinidir, Allah yapısıdır, mükemmeldir, noksanı ve eksiği yoktur. Üçüncüsü, İslam’ın eklemeye çıkarmaya ihtiyacı yoktur. İslam sentez kabul etmez. Ancak Müslümanların okumaya, öğrenmeye ve anlamaya ihtiyaçları vardır. Dördüncüsü, İslam konuşulsun diye değil yaşanılsın diye indirilmiş bir dindir. Müslümanların İslam’ı yaşam gayretlerine cihat denir. Cihat, kan dökmek, savaş çıkarmak, bir yerleri işgal etmek değildir. Bilakis kan dökülmesin, barış olsun, işgaller olmasın diye gece gündüz çalışmaktır. Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlara faydalı olmayı inancımızın gereği sayan bir topluluğuz” diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneğinin varlık sebebinin güzel ahlakı kuşanmış, tüm insanlığın hayrına ve Cenabı Allah’ın rızasını kazanmaya çalışan bir nesil yetiştirmek olduğunu beyan eden AGD Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet ÇELİK; “Bizim gündemimizde hak vardır, hakikat vardır, adalet vardır, merhamet vardır, vicdan vardır, iyilik vardır, güzellik vardır. Biz, hem bu şehirde hem de tüm yeryüzünde iyi ve güzel, doğru ve faydalı ne iş varsa onların çoğalmasını istiyoruz. Biz kötülüklerin değil iyiliklerin, güzelliklerin ve hayrın yayılmasını istiyoruz. Bu programlardaki amacımız gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir” diyerek sözlerini noktaladı.

Selamlama konuşması sonrasında program sinevizyon gösterisi ile devam etti. Programın en coşkulu bölümü Mehteran grubunun salona girişiyle yaşandı. AGD ilçe teşkilatlarının ellerinde dövizlerle mehteranla birlikte salona girişi büyük alkış aldı.

Mehteran gösterisi sonrası konuşmacı olan İlahiyatçı – yazar Abdulaziz Kıranşal sahneye geldi. Yılbaşı kutlamalarıyla ilgili tartışmalara değinerek sözlerine başlayan Kıranşal; “Şimdi bir takım tartışmalar var. Öncelikle şunu belirtelim. Biz, “Nasıl olur da Hıristiyanlar, 25 Aralık ya da 6 Ocak tarihlerinde Noel kutlarlar?” demiyoruz. Bu, bir inançtır. Hıristiyanların da başka inanç mensuplarının da kendi kutsal günlerini, kutsal gecelerini kutlamalarına karşı tavır almak en başta inanç özgürlüğünün gaspı olur. Avrupa’da, Amerika’da Müslüman topluluklar için, inançlarını yaşayabilme, inandıkları gibi yaşama konusunda istediğimiz temel hak ve özgürlükleri buralarda biz başkalarından esirgeyemeyiz. Diğer taraftan yılbaşı gecesi denilen bu gece olup bitenler var. Ancak, 1980’lerde, 1990’larda olduğu gibi, kötülükler ve çirkinlikler, devlet televizyonu eliyle sadece yılbaşı gecesine münhasıran organize edilmiyor. İfsat cephesi 7/24 çalışıyor. Yılın 365 günü çalışıyor. Bankalar her gün para satıyor, faiz gece gündüz işliyor. İnsan emeği, alın teri sürekli sömürülüyor, temel hak ve özgürlükler sürekli baskı altında. Yine de yılbaşı gecesi, eğlence adı altına birçok ifsat işleniyor. Alkol, kumar ve birçok kötülük o gecenin ritüellerinden sayılıyor.

Birçok gencimiz maalesef bu gece alkolle, uyuşturucuyla ya da başka kötülüklerle tanışıyor. Bunlara onay vermemiz mümkün değil. Yani gençlerimiz yılbaşı gecesi, kapitalizmin, endüstriyel eğlence sektörünün ifsadıyla biraz daha fazla karşı karşıya kalıyorlar. İnsanların birbirilerine iyi yıllar dilemesinin mahsurundan bahsetmiyoruz. Birçok insanımızın ilk defa alkol ve uyuşturucu gibi kötülüklerle tanışmasından bahsediyoruz” dedi.

 

Biz kimsenin kutsalına saldırıyor değiliz, kimsenin kutsal değerlerine de hakaret ediyor değiliz diyen Abdulaziz Kıranşal;“Ancak kumar da alkol de uyuşturucu da toplumu ifsat eder. Bunu söylüyoruz. Diğer taraftan Mekke’nin Fethi 1 Ocak’ta mı oldu 11 Ocak’ta mı oldu? Mekke’nin Fethini hicri takvime göre mi kutluyoruz yoksa miladi takvime göre mi? Fetih Ramazan ayının 10’unda mı oldu, 20’sinde mi? Biz bu tartışmalara hiç girmiyoruz. Bizim öyle bir derdimiz de yok. Biz tüm Türkiye’de düzenlediğimiz bu programlarla iki gayeyi gerçekleştirmenin gayretindeyiz. Birincisi o akşam için gençlerimizin ifsatla buluşmasının önüne geçmek. İkincisi, insanımızda fethe dair bir bilinç oluşturmak. Ancak hepimiz biliyoruz ki mesele kişinin kendisine verilmiş tüm zamanlarda haktan, adaletten, iyilikten, güzellikten yana olması gerekir” diye konuştu.

Abdulaziz Kıranşal’ın konuşmasının ardından Siyer-i Nebi ödül töreninin yapıldığı programda Sakarya 1. Ferizli İsmet Aktekin Anadolu lisesi öğrencisi Sinan Anık oldu ve ödülünü sahneden aldı ilk beş kişiye de ödülleri takdim edildi Umre çekilişinin gerçekleştirilmesiyle program son buldu.

 

#mekkenin #fethi #sakrya #anadolu-genclik-dernegi

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs