Geri

GEYVE-ESENKÖY MAHALLESİ

Öğretmen Mehmet AYDOĞAN Geyve-Esenköy mahallesi muhtarı Abdullah Şenel ile görüştü.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Esenköy, Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir yerleşim yeridir. 

MUHTARIM SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Abdullah Şenel. 1957 Trabzon iline bağlı Çaykara ilçesinde doğdum. Babam 1961 yılında Geyve'ye taşındı. Adapazarı Ticaret Lisesi mezunuyum. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği görevinde bulundum. 25 yıl devlet müteahhitliği yaptım.

Yaptığım binalardan bazıları şunlardır: Geyve Anadolu Lisesi, Ahmet Yesevi Ortaokulu, Osmangazi Ortaokulu, Eşme Ortaokulu, Akdoğan ve Karacaören Ortaokulları, Taraklı Anaokulu, Yazlık Ortaokulu, Orman İşletme Müdürlüğünün sanat yapıları... Geyve'deki 63 köy okullarını onardım. Halen daha inşaatçılık devam etmektedir. Çünkü baba mesleğimizdir. 2009 yılı genel seçimlerinde MHP'den Geyve Belediye başkan adayı oldum. Evliyim, altı çocuk, 14 torunum vardır.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu üyesi, Geyve Muhtarlar Derneği başkanıyım. Çalışmayı ve halkıma hizmet etmeyi seven bir ruha sahibim. Bunun için muhtarlığa aday oldum. Komşularımızın teveccühü, Cenabı Allah'ın taktiri ile muhtarlık nasip oldu. 

Azalarım Osman Köksal, Ömer Şenel, Hayati Yıldız ve Osman Şadoğlu ile birlikte mahallemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu arada benden evvel muhtarlık yapmış olan ve mahallemize hizmet eden büyüklerimizden Allah razı olsun. 

MAHALLENİZİ TANITIR MISINIZ?
Esenköy mahallesi, Sakarya ilinin Geyve ilçesine bağlı yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir yerleşim yeridir. 
Mahallemizin eski adı "Bahariye"dir. Yazın serin rüzgarların esmesi dolayısıyla Esenköy adı verilmiş.
Esenköy Sakarya il merkezine 45 km, Geyve ilçesine 10 km uzaklıktadır. Mahallemizde ilköğretim okulu, PTT şubesi ve acentesi, sağlık ocağı yoktur. Mahallede cami, içme suyu şebekesi, elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallemizi Geyve'ye ve Adapazarı'na bağlayan yolumuz asfalttır. Yazın 25 hane, kışın 3-5 hane yaşamaktadır.
Halkımız karnabahar, domates, patates, biber; fındık, ceviz yetiştirir.

YETKİLİLERDEN BEKLENTİLERİNİZ NELERDİR?
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve Kaymakamlığı ve Geyve Belediyesi gibi yetkililerden beklentilerimiz elbette vardır.
Mahallemizde yer yeşil, gök mavidir. Bunun için mahallemizde mevcut olup da kullanılmayan mesire alanımız var. Burayı düzenleyip, piknik alanı yapmak istiyoruz. Ayrıca perşembe günleri Geyve'de kurulan hafta pazarına köylülerimizin rahatça gidip gelmesi için, belediyeden servis otobüsü konulmasını istiyoruz. Eğer bu sefer uygulaması olursa bizim köyle beraber Hırka ve Suçatı mahallelerinin insanları da istifade eder.

GEYVE MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI SEÇİLİNCE NELER YAPTINIZ?
Yerel seçimlerden kısa bir zaman sonra, Muhtarlar Derneği başkanı seçildim. Üyelerle beraber, Geyve kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Belediye Başkanımız Sayın Murat Kaya ve diğer daire amirlerine tanışma ziyaretine gittik.

Ramazan ayında daire amirlerine, eski ve yeni muhtarlara iftar yemeği verdik.

Muhtarlarla beraber Barış Pınarı Harekatını destekledik. Muhtarlar Gününü kutladık. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. 
Ayrıca biz muhtarlar vatandaşın gözü kulağıyız. Bunun için telefonum 24 saat açıktır. Hizmete ihtiyacı olan komşularıma, yardımcı olmaya hazırım. Çünkü Halka hizmet, Hak'ka hizmettir. 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Geyve Muhtarlar Derneği başkanı Abdullah Şenel: "Muhtarlar Derneği Başkanı olarak, hem kendi mahalleme hem de tüm mahallelerimize hizmet etme yarışı içinde olan; Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere; ayrıca Esenköye hizmet etmiş eski muhtarlara teşekkür ederim. 
MEHMET AYDOĞAN

#esenkoy #muhtar #tanitim #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs