Geri

ŞİKENİN BELGELERİ

27.11.2006 TARİHİNDE SAAT 22:00 DE ULUSAL BİR KANAL OLAN STAR TV DE YAYINLANAN TELEGOL İSİMLİ PROGRAM ASRIN HABERCİLİĞİ VE TÜRK FUTBOL TARİHİNİN KARANLIK GECESİ OLARAK HAFIZALARA KAZINDI

star tv de saat 22:00 sularında program yapımcısı SABRİ UGAN yayın koordinatörü ve star tvspor haberler birimi başkanı SERHAT ULUEREN İN ortaya çıkarttığı İTİRAFÇI adında halka duyurulan CİHAN OSKAY isimli şahsın 2000-2001 sezonunda gerçekleşen şike ve teşvik primi iddialarını belgelerle tüm TÜRKİYE ye sunmasıyla TÜRK FUTBOL TARİHİ karanlık bir sürece girmiştir



program a yorumcu olarak katılan Fenerbahçe nin efsanevi kaptanı ZİYA ŞENGÜL Galatasaray lılığıyla bilinen eski futbolcu GÖKMEN ÖZDENAK Beşiktaşlı ADNAN AYBABA ve eski hakemlerimizden Cem PAPİLA nında hazır bulunduğu program gündeme bomba gibi düşmüştür.



Yıl 2000 nisan yada mayıs ayı ligin bitmesine son 2 hafta kalmış Fenerbahçe spor kulübü bursa sporla Galatasaray ise gaziantep le karsı karsıya gelmiş ve her iki büyük kulüpte karsılaşmalardan galibiyetle ayrılmıştı.



son haftaya Fenerbahçe 73 puan ve +3 averajla Galatasaray ın 3 puan önünde girmişti.



son hafta Galatasaray Trabzon deplasmanında Fenerbahçe ise samsun sporla oynayacaktı



CİHAN OSKAY 0.535.897.---- nolu fenerbahçe başkanı aziz yıldırıma ait cep telefonundan;kendisine ait 0.532.547.----nolu telefonun bizzat başkan AZİZ YILDIRIM tarafından arandığını o dönemde Trabzon sporda top oynayan OKTAY DERELİOĞLU NUN aranmasını ve onun vasıtasıyla trabzon un 1 farkla dahi yenilse fenerbahçe kulübü başkanı tarafından prim verilmesinin gerektiğini kendisine bildirdiğini açıkladı.



bunun üzerine kendisinin de OKTAY DERELİOĞLUNA ait olan 0.533.552.---- nolu cep telefonundan oktayı aradığını durumu anlattığını bunun üzerine de oktay ın 500.000 dolar istediğini kendisinide bunu başkana ileteceğini söyleyip daha sonra kendisini arayacağını söyleyerek telefonun kapadığını belirtmiştir. başkan AZİZ YILDIRIM ın 500.000 doların çok olduğunu 250.000 dolara bu işin bitmesini istediğini tekrar aradığı OKTAY DERELİOĞLU na ilettiğini ve bu rakamda karar kılındığını ifade eden CİHAN OSKAY elinde bulunan tüm ses kayıtlarını belgeleri vs ortaya koyarak şok açıklamalarına devam etmiştir.



zamanın samsun spor genel başkanı su anda ise Fenerbahçe spor kulübü kongre üyesi olan MUSTAFA ÇEBİ ile bizzat telefonda konuşarak durumu aktardığını bu konuşma sonunda da samsun sporun sinopta kampa girmesi gerekirken bu kampın iptal edilediğini hatta başkan MUSTAFA ÇEBİ nin 3 as futbolcuyu (ali akdeniz,ilhan ve tümer)oynatmayacağını kendisine bizzat telefonda söylediğini diğle getirmiştir.bu arada 0.532.367.--- nolu cep telefonun başkan MUSTAFA ÇEBİ ye ait olduğunu bu hat üzerinden konuşmaların gerçekleştiğinide dile getirmiştir.



yayın sırasında ;daha sonraki yıllarda CİHAN OSKAY ın o dönemde şikeye karıştıklarını belgeleriyle kamuoyuna sunduğu futbolcu başkan ve bu konu içersinde bulunan ları tek tek arayarak o olaylardan pişmanlık duyduğunu bazılarına yanlış yapıldığını söyleyerek onların ağzından dolaylı da olsa buı şike iddialarını onaylattığı ses kayıtlarını program sorumlusu SERHAT ULUEREN e veren şahıs şok açıklamalarına devam etmiştir.



bu sırada konuşma ve sorularıyla kaptan diye tabir edilen Fenerbahçe nin eski kaptanlarından köşe yazarı ZİYA ŞENGÜL ün başkan AZİZ YILDIRIM ve Fenerbahçeyi savunmak adına yaptığı son çırpınış denilebilecek hamleleri de dikkatlerden kaçmamıştır.ZİYA kaptan itirafçı OSKAY a dostluk bitince mi bu açıklamaları yapmak gereği duydun gibi konu saptırmaya yönelik sorularına itirafçı OSKAYın hayır dostluk bittiği için değil vicdan azabı çektiğim için bunları anlatıyorum ben yaptım başkaları yapmasın yapamasın bu tür işlere girişemesinler demiştir.ilerleyen dakikalarda aynı anda atv de spor programı yapmakta olan eski hakemlerden ahmet çakar ında olaya karışmak istemesi itirafçının daha öncesinde kendisine geldiğinive 10.000 dolar ile uçak bileti talep ettiğini söylemesi olaya değişik bir boyut kazandırmaya başlamış ancak ahmet çakarın bu sözleri iddiadan öteye gecememiş CİHAN OSKAY ın ise belgelerle konuşmaya devam etmesi yayını akıcı hale getirmiştir. OSKAY yayın sırasında çirkin karalayıcı iddialar la karsı karsıya kalmıştır ancak hiç biri belge sunamamış ve Oskay ı küçük düşürme çabaları boşa çıkmıştır.



oskay belgeleriyle konuşmaya devam etmektedir.



sonuçta o dönem samsun sporun hocasının(yücel uyar)her türlü kolaylığı yapacağını bunun üzerine başkan AZİİZ yıldırım ın o dönem samsun da oynayan ERTUĞRUL SAĞLAM ı oynatmasını istemediğini söylemiş ancak teknik drektör yücel uyar ın bu futbolcunun 5 haftadır oynamadığını formsuz olduğunu zararı olmayacağını dile getirmesi üzerine konu o şekilde telefonda kapanmıştır.



daha sonra kendi arabasıyla bizzat başkan AZİZ YILDIRIM dan aldığını söylediği 150 bin doları samsun a başkan mustafa çebi ye teslim ettiğini dile getirmiştir.



cuma sabahı İstanbul a döndüğünü saat 12 gibi ALTUNİZADE de bulunan başkanın ofisinden 150 bin dolar daha aldığını burdan kulübe geçerek 100 bin dolar daha aldığını dile getiren OSKAY THE MARMARA OTELİ nde bulunan trabzonsporlu oyuncuların kaldığı 6. kata çıkarak 603 nolu odada kalan oktay derelioğlu ve tamer tuna ın yanına gittiğini belirtmiştir.burada 250 bin doları yatağın üzerine serdiklerini ve trabzon kökenli futbolcular hariç (gökdeniz hami vs)diğer futbolcular dönemin kalecisi metin aktaş ta dahil 2 şer 2 şer odaya alarak GALATASARAY maçını kazanırlarsa yada 1 farkla dahi yenilseler tüm paranın kendilerine verileceğini taahhüt ederek THE MARMARA otelindeki görüşmeyi tamamladığını yine geldiği yoldan otelin narka tarafından çıktığını dile getirmiştir.



bu arada galatasaray trabzon spor maçını oktay derelioğlu nun kayınbraderi murat beyle seyredeceğini sözlerin yerine gelmesi durumunda paranın oktayın kayınbraderine teslim edileceğininde altını çizmiştir.



sonuçta maç oynanmış galatasaray trabzon sporu 4-0 gibi bir skorla yendiği için parayı vermeden istanbula döndüğünü dile getiren OSKAY daha sonraki yıllarda oktayın kayınbraderi murat beyi arayarak maçı 3-1 falan kaybetselerde parayı alabileceklerini aralarında konuşmuşlar bunuda ses kayıtlarıyla delil olarak sunmuştur.



fenerbahçe de samsunu 1-0 yenik duruma düşmelerine rağmen 3-1 lik skorla yenerek şampiyon olmuştur.bunun üzerine de başkan AZİZ YILDIRIM futbolcuların maçı bileklerinin hakkıyla kazandığını nasıl olsa şampiyon olduklarını dile getirerek daha sonra samsun a verilmek üzere taahhüt ettiği 150bin doları vermemiştir.



hatta samsun başkanıyla daha sonraki yıllarda telefonla görüşen OSKAY başkan AZİ YILDIRIM ın yanlış yaptığını çok üzüldüğünü sölemesi ve samsun başkanında bunu onaylaması başka çarpıcı bir kanıttır.



bu arada programa telefonla pek çok kişi katılmış:bunların başında da olayların başkahramanı oktay derelioğlu samsun başkanı yücel uyar dönemin trabzon teknik drektörü sadi tekelioğlu şu andaki fenerbahçe kongre üyesi o dönemin samsunspor başkanı mustafa çebi ve daha adı geçen pek çok kişi canlı yayına katılmıştır.saat 03.15 e dek süren programda en son final konuşmasını fenerbahçenin efsanevi başkanı ali şen yamış ve program sona ermiştir.



sonuçta CİHAN OSKAY isimli şahıs elindeki belgelerle olayı ortaya çıkartmıştır. program akışı esnasında kendisine sözlü hakaret ve saldırılarda bulunulmuştur.27.11.2006 tarihli gece türk futbol tarihine karanlık bir gölge olartak düşmüştür.zamanla gereken merciler konuyu değerlendirerek gerekli işlemleri yapacaktır.



ancak bir TÜRK vatandaşı oalarak izlenimlerim bu olayların üstünün kapanmaması gerektiği gerekirse şike teşvik iddialarına karısan kulüp şahıs vs hrkesin en ağır şekilde cezalandırılması CİHAN OSKAY gibi şahısların susturulmaması ve bu kara lekenin bi an önce aydınlığa kavuşmasıdır.
Saygılarımla


ONUR YILDIRIM


lise arkası akyel petrol karsısı başer un geyve satış şubesi yetkilisi 0.264.517.25.06

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs