Geri

Geyve'de Çanakkale Zaferi Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü Geyve'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Ali ARICI Ali ARICI

İlk program Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Kaymakam İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Taner Çolak, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, daire amirleri, gazilerimiz, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenkleri sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Per.Yzb. Taner Çolak yaptı. .

Törenin ardından Kaymakam İlyas Memiş; Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Taner Çolak, protokol üyeleri ve gaziler ile birlikte ilçe mezarlığındaki şehitliği ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Ali Erhun tarafından dua yapıldı.

Anma Programı Geyve Anadolu Lisesi tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda tertip edilen programla devam etti. . Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Geyve Anadolu Lisesi tarih öğretmeni İsmail Dursun yaptı.

Kaymakam İlyas Memiş, programda yaptığı konuşmada; Çanakkale’nin şan ve şerefle dolu tarihimizdeki büyük zaferlerden biri olduğunu, Milletimizi tarih sahnesinden silmek isteyen dönemin süper güçlerine karşı ecdadımızın kanla, imanla bu destanı yazdığını ifade etti. Çanakkale’nin aynı zamanda milletimizin iman, vatan ve millet sevgisini içinde barındıran bizi biz yapan bir ruh olduğunu ve bu ruhun sadece geçmişte kalmadığını günümüze ışık tuttuğunu, geleceğimizi de aydınlattığını belirterek bu ruhla 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde milletimizin büyük bir kahramanlık gösterdiğini ve son dönemde Suriye’deki terör örgütlerine yapılan Zeytindalı Harekatı’nda da bu şuurun devam ettiğini ifade etti.

Program; Çanakkale Zaferi ve 15 Temmuz ile ilgili slayt gösterileri, öğrencilerin Çanakkale destanı ile ilgili piyes ve şiirlerinin ardından son buldu.

 Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs