Geri

Cumhuriyet Savcısı Nihal Oymak ile Röportaj

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Kader Kabataş ve Hacer Çırpan, Geyve Cumhuriyet Savcısı Nihal Oymak ile görüştü.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN


*Sizinle röportaj yapmak istiyoruz. Müsait misiniz?

NİHAL OYMAK: Elbette buyurun.


* İlk olarak bize kendinizi tanıtır mısınız?

NİHAL OYMAK: Adım Nihal Oymak. Geyve‘nin Baş Savcısıyım, ilk görev yerim burası ve 4 aydır görev yapıyorum. Şanlıurfalıyım ama üniversiteyi İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi hukuk bölümünde okudum. Geyve’ye atandım ve Geyve’yi gerçekten çok sevdim.


* Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

NİHAL OYMAK: 2005 yılında 23 Nisan’da savcı koltuğuna oturtuldum. Savcı bey benimle çok ilgilendi, muhabbet ettik. O gün hukuk alanında ilerlemek istediğimi anladım, ben hukuk okuyacağım dedim kendime. Hukuk bölümünü tutturdum ama daha bölümümde karar verememiştim.

Bir gün hastane önünde 50 yaşlarındaki amca ile 7-8 yaşlarında küçük bir çocuk ayrı tezgahlarda simit satıyorlardı. Amcanın satışı çocuğa göre fazla olmasına rağmen onu engellediğini düşünerek, çocuğa şiddet uygulamaya başladı. O zaman kendi kendime dedim ki ben savcı olacağım. Çünkü düşünürsek ben bir kadın olarak adama ne kadar karşı gelebilirim ki hem de polisin önünde suçlu durumuna düşerdim. Herhangi bir yetkim olmadığından karışamadım. Şimdi ise bir savcıyım.


*Görevinizi bizlere de tavsiye eder misiniz?

NİHAL OYMAK: Bir bayan olarak kesinlikle evet! Ama çok zor bir iş olduğunu da söylemeliyim. Gönüllü olarak tavsiye etmem psikolojik olarak zor bir meslek.


* Görevinizle ilgili unutamadığınız bir hatıranızı bize anlatır mısınız?

NİHAL OYMAK: Şizofren olduğunu düşündüğümüz bir şahısın ifadesini alacağız. Her an kendini bir yerlerden atma ihtimali var çünkü daha önce polis karakolundan atlamayı denemiş biriydi kendisi. Bu yüzden önlem amaçlı odada 4-5 polis bulundurmuştum, herhangi bir tehlikeye karşı. Bu unutamadığım bir şeydi.


* Her şeyin başı eğitimdir diyoruz. Eğitimle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

NİHAL OYMAK: Herkesin aynı eğitimi alamadığını düşünüyorum. Batıdaki bir öğrenciyle doğudaki öğrenci aynı eğitimi görmüyor. Buna engel olan ise kültürel farklılık. Ben de doğuda doğdum, orda okudum ortaokulu, liseyi… Bir yıl boyunca İngilizce öğretmenimizin olmadığını hatırlıyorum. Devlet elinden geleni yapıyor ama söylediğim gibi kültürel farklılık nedeniyle eşit düzeyde eğitim görülmüyor.


*Bizim aracılığımız ile gençlere, öğrencilere neler söylemek istersiniz?

NİHAL OYMAK: Gençlere tavsiyem; elinizi taşın altına koyun, sorumluluk alın ve ailenizin fikirlerini önemseyin onlara saygı duyun.


* Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

NİHAL OYMAK: Savcı hanım buraya bir şeyler kattı, işini yapıyordu diye anılmak isterim.


*Son olarak bize söylemek istediğiniz var mı?

NİHAL OYMAK: Kapım hepinize açık, istediğinizde çay içmeye oturmaya gelebilirsiniz ve her zaman bilin ki arkanızdayım.


*Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

NİHAL OYMAK: Ben teşekkür ederim.


Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs