Geri

Sanayinin yolları çukurdan ve taştan,sanayi esnafını çıkardınız baştan

SANAYİNİN YOLLARI ÇUKURDAN VE TAŞTAN
SANAYİ ESNAFINI ÇIKARDINIZ BAŞTAN

Büyük ölçekli sanayi bir beldenin bir bölgenin bir memleketin kalkınmışlığını ifade eder.
Öyle değilmiki batı uygarlığının temelinde sanayi kalkınması yok mu? elbette var. Özellikle sanayisini batı standartlarına ulaştırmamış bizim gibi ülkelerde bilimsel bir tanım olmamakla birlikte iki nokta vardır.
1.eğitimli ve ilerisini görebilen ileri görüş sahibi insan ve insan guruplarına ihtiyaç vardır.
2.ikincisi ise devletin teşvik edici hedef gösterici olup finanse etmesi gerekli.
Daha spekülatif değerlendirmeler elbette yapılabilir ama çağımızda bu buna benzer ilkelerle hareket edilmektedir.
Marmara bölgesi sanayileşmenin en yoğun yaşandığı bir bölgedir.tabir yerinde olursa maşallah almış başını gidiyor.



Sakarya bölgesinin merkez kısmına baktığımızda da sanayi oldukca hat safhada. sakarya bölgesi çevresine baktığımızda orta ve büyük ölçekli sanayileşme beldelere göre farklılaşmalar baş göstermekte. özellikle bu farklılaşmanın temelinde siyasiler yatmaktadır. her milletvekili kendisinin siyasete atıldığı halk tabanına hizmet götürme yarışına girişmektedir. bununla birlikte ikinci bir faktörde maalesef etnik kökenli milliyetçilik devreye girerek bölge kalkınmasına fayda vermektedir.
Kimi siyasiler yedikleri içtikleri doğup büyüdükleri beldelere bir ahse vefa örneği olarak yatırım yapılmasına imkan sağlamak için ellerindeki bütün imkanları kullanmaktadırlar. ferizli, karasu, hendek, sapanca, Akyazı vs.
Ya peki Geyve!
Geyve mi?
Evet Geyve...
Sahi bu Geyve Sakaryanın ilçelerinden birmi?
Haritayı önümüze koyup bakmak lazım Sakaryanın İlçelerinde var mı yok mu diye.
Yoksa hizmet alımlarında boğazın gerisinde kaldığı için unutuldu mu?



Yoksa hiçbir siyasi gücü olmayan, millete değil sadece kendilerine, eş ve dostlarına ekonomik çıkar sağlayan iktidar guruplarını bağrımıza mı basıyoruz?
Kendilerine, akraba ve dostlarına çıkardıkları krediler kadar Geyve ye yatırım yapsaydılar ilçemizin kalkınmışlığı ikiye katlanırdı.
Bu milletin emeklerini, Sermayelerini iktidar şımarıklığı içinde birileri millet adına yiyor içiyor. iktidarın verdiği bütün nimetleri yiyin için beyler… hatta aksırıncaya kadar patlayıncaya kadar yiyin için.şayet hazımsızlık çekerseniz üzerine birde SIRMA maden suyu için.



Geyve de yıllardır yapılmak istenen sanayi sitesinin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.
Sanayinin yapımı yıllardır zaten bir yılan hikayesine dönüştü. on yılı aşkın bir süredir sürüncemede kaldı.sebep o veya bu . ne fark eder ki. sonuç olarak yıllarca sürüncemede kaldı ve Abdurahman Bilek yönetimindeki kadroya bitirmek nasip oldu. aslında bu sanayinin yapım evresini anlatmat sanayi esnafı için tam traji komik bir hadisedir. yaz yaz bitmez. çok da eski yaraları deşmek istemiyorum. asıl konumuz sanayinin yollarını anlatabilmekti nerelerden nerelere geldik
Sanayi her ne kadar kooperatif statüsünde olsada prosedürleri görmezden gelerek yüzlerce insanın ekmek yediği ortalama 40.000 insana hizmet götüren bir yere “halka hizmet hakka hizmettir” düsturu gereği sanayi ye hizmet götüremez miydiniz?



Bunları kimlere mi söylüyorum?
Geyve de bu memleketin iktidar uzantıları kimlerse elbette onlara söylüyoruz yani sayın Şaban dişli ve A.K.P ilçe başkanına.



Allahın aşkına sizler hiç sanayi sitesinin yollarına girdiniz mi? Çukurdan, tozdan ve dumandan yağmur yağdığında da batak ve çamurdan geçilmiyor.
Bizim arabalarımızın oralarda ne işimi var diyorsunuz?



Bakın bu konu da hakkınızı yememek lazım.Bu konuda doğru söylüyorsunuz.altınızda ki Wolsvogen, jeep, Mercedes ve dört çarpı dört arabalarınızla bu sanayi sitesinde ne işiniz var.

Geçenlerde sanayi esnafı arkadaşları ile sohbet ederken Sayın Şaban dişlinin son genel seçimlerde sanayiye bir defaya mahsus olmak üzere yandaşlarınızla birlikte geldiğinizi söylediler. Ve bu ziyaret esnasında bu sanayi yolları için söz verdiğiniz hala söyleniyor verdiğiniz sözün üzerine basa basa şu ifadeyi kullandığınızı söylüyorlar…
“arkadaşlar şu genel seçimleri atlatalım inşallah size şeref sözü veriyorum bu sanayinin yollarını bir ay içerisinde yaptıracağım.”
Şerefinizle temin ederek verdiğiniz bu sözü sanayi esnafı tam bir yıldır yerine getirmenizi bekliyor.
Sanayi esnafları halk çocukları dır,dürüsttür,ahlaklıdır,faziletlidir,verilen sözü unutmazlar.
Sanayi esnafı bir aylık sözünüzü bir yıl olarak anlamış olmasın? Onunda kolayı var binin arabanıza gidin sorun sanayi esnafına. Sorun ki sözünüzün altında kalmayın.


Hani halk arasında bir söylem vardır bilir misiniz acaba “siyasetçinin verdiği söz sigara paketine yazılır,sigara biter paket gider”
Bir ay gibi kısa bir süre önce Geyve AKP ilçe başkanı lütfedip üç beş kamyon toz toprak getirilmesine ön ayak oldu da sanayi yollarındaki çukurları krayderlerle düzelttiler ve sanayinin tozuyla birlikte toz olup gittiler,yaptıkları şovlar yanlarına kar kaldı.
Geyve esnafı epeyce umutlanmıştı yollarımız yapılacak diye.öyle ki AKP ilçe başkanı krayderin koltuğunda pozlar bile vermişti “bakın Şaban dişlinin söz verip yaptıramadığı bu sanayinin yollarını ben yaptırıyorum” diye.Bu şov pozlarını www.geyvehaber.com da görebilirsiniz.
Sanayiye greyderle gelen bir ilçe başkanı.esnaf yollar yapılsın da “biz bu şovlara razıyız” dedi.
Yollar nemi oldu?
Yollar yine bildiğiniz gibi.yollar yine olmadı ve sadece AKP ilçe başkanın şovuyla perde kapanmış oldu.
Daha sonra sanayi esnafı es piri bile üretmişti.
-AKP ilçe başkanı sanayiye neden krayderin tepesine binerek geldi biliyor musunuz arkadaşlar?
-Niye gelmiş?
- Neden olacak. sanayinin bozuk yollarında arabası bozulmasın diye devletin grayderiyle gelmiş.
Eh…biz ne diyelim.Esnaf ne söylüyorsa doğrusunu söylüyordur.
Son sözümüzü söyleyerek yazımızı bitirelim inşallah.
ALLAHTAN KORKUNUN OLMADIĞI BİR YERDE UTANMA, UTANMANIN OLMADIĞI BİR YERDE DE İYİLİK,HAYIR OLMAZ.

Selam ve dua ile


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs