Geri

Sakaryalı Çiftçilere Tarımsal İşletme Dersi

Finansbank ve EFSE tarafından çitçiler gelir-gider yönetimini öğrensin, kazançlarını büyütebilsin diye tarımsal İşletme Dersleri verildi.
Editör Editör

Frankfurt Okulu tarafından hazırlanarak çiftçilere sunulan finansal okur-yazarlık programının dördüncü durağı Sakarya oldu.

Finansbank’ın tarım sektörüne duyduğu sorumluluk doğrultusunda, Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu(EFSE) Frankfurt okulu ile işbirliği yaparak çiftçilere sunduğu finansal okur-yazarlık programı devam ediyor.

Türkiye’nin tarımsal açıdan önem taşıyan 8 ilinde verilecek olan Tarımsal İşletme Dersleri için dördüncü etapta Sakaryalı çiftçiler ile bir araya gelindi.

Sakarya’da gerçekleşen ve Frankfurt Okulu tarafından hazırlanan eğitimde çiftçiler ile finansal bilgilerin yanı sıra sulama teknolojileri, kuraklık riski, hayvancılık gibi tarım başlıklarında güncel bilgilerde paylaşıldı.

Finansbank’tan çiftçilere tam Destek

2016’da 4 şehirde daha eğitim vereceklerini belirten Finansbank KOBİ ve Tarım bankacılığı Genel Müdür yardımcısı Metin Karabiber: “Tarım sektörü yaptığı değer ile biz Finansçıların baş tacı. Artan nüfusun ihtiyacına azalan kaynaklar ile cevap vermek durumunda olan sektör için verimlilik ile kararlılık en önemli meselelerdir. Bizlerde bu konuda üzerimize düşeni yapmak istedik. Çiftçilerimiz hesabını kitabını daha iyi yapsın, kazancını artırsın diye EFSE işbirliğinde, alanının en iyisi olan Frankfurt Okulu’nun eğitim desteği ile Tarımsal İşletme Dersleri’ne başladık. Şeklinde konuştu.

Programda Neler Var?

Önümüzdeki günlerde Aydın, Balıkesir, Denizli ile Van’daki çiftçilere de verilecek olan derslerde, çiftçinin finansman ihtiyacını hangi kriterlere göre belirleyeceği, finans kaynağına nasıl ulaşabileceği, kaynak kullar iken nelere dikkat etmesi gerektiği, nasıl tasarruf yapabileceği ve olası kriz döneminde finansal olarak nasıl hareket etmesi gerektiği anlatılıyor.

Eğitimde uzmanlar çiftçiler için şu soruların cevabını veriyor:

- Tarımsal gelir-giderlerimizi nasıl kontrol altına alabiliriz?

- Gelir-gider hesabı yapmanın faydaları nelerdir?

- Günümüzde çiftçilerimiz nasıl finansal kontrol yapıyorlar? Yaptıkları hatalar neler* Nasıl düzeltebilirler?

- Yıllık bütçe nasıl yapılır?

-Bütçeye esas gelir ve giderlerimiz nelerdir?

- Girdi temin ederken nelere dikkat etmeliyiz?

- Girdi maliyetlerini düşürmek için alacağımız önlemler nelerdir?

- Finansal ihtiyacımızı nasıl belirleriz? Hangi kaynaklardan sağlayabiliriz?

- Faiz hesabı nasıl yapılır? Kredi alınır iken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

- Tarımsal nakit yönetimi nedir?

- Tarımsal işletmelerde kriz yönetimi nasıl olmalıdır?

Gibi konular; Uluslararası danışmanlık Hizmetleri Kıdemli Tarımsal Kredilendirme Uzmanı Eğitmen Mehmet Yıldız tarafından anlatıldı.

Programın bitiminden sonra, davetlilere yemek ikram edildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs