Geri

Yardım TIR'ları Geyve'den Yola Çıktı

Yardımeli Genel Merkezi ve Sakarya Geyve temsilciliğinin beraber organize ettiği 2 TIR’lık yardım konvoyu öğle namazının ardından Cumhuriyet meydanında düzenlenen programdan sonra Bayır-Bucak Türkmen'lerine ulaştırmak üzere hareket etti.
Ali ARICI Ali ARICI

 Geyve Cumhuriyet Meydanında yapılan Bayırbucak Türkmenlerine yardım TIR’larını uğurlama törenine; İlçe kaymakamı İylas Memiş, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve İlçe başkanı Muhittin Irmak, Yardım Eli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan, İlçe Temsilcisi Ahmet Erol,  Yardımeli ve Eksen Derneği üyeleri, İlçe Müftüsü Ali Erhun ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yardımeli Geyve Temsilcisi Ahmet Erol : ‘’veren el ile alan el arasında hayır köprüsü ilkesiyle çalışan yardım eli derneği olarak bundan önce 3 Tır Suriyeli müttefikler için Geyve ve civarından temel gıda maddesi gönderdik. Bu günde 2 Tır temel gıda maddesi  ve muhtelif eşyayı Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimiz için yola çıkarıyoruz. Tır’ların hazırlanmasında katkı sunan, Almanya-Köln Eyüp Sultan Cami Derneğine, Hisarlık-Halidiye-Sekiharman-Çine-Kulfallar-Taşoluk Köylerine, Yardım Eli Derneği Bayanlar Komisyonuna ve siz değerli Geyve Halkımıza teşekkürü bir borç biliyorum. TIR’larımızda; 660 çuval un, 70 battaniye, 45 yatak, 85 koli ilaç, 400 koli temel gıda maddesi ve giyecek, 45 bin kışlık giyim, 150 elektrikli ısıtıcı, 9 büyük çadır, mutfak malzemesi bulunmaktadır’’dedi

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise: ‘’ Coğrafyamız sıkıntılı,  ama elhamdülillah devletimiz ve hükümetimiz bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devletini bu ateş çemberinin dışında tutmak için elinden gelen mücadeleyi sergiliyor. Müslüman coğrafyası sıkıntılı Türk milleti bu güne kadar 23 milyon kilometre kare topraklara hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğunun devamı. Bu mazlumların geçmişte yanlarında oldugumuz gibi bu günde olmaya devam edeceğiz. Bu yardımda emeği olan herkese teşekkür ediyorum’’dedi.

Geyve Kaymakamı İlyas Memiş ve Yardım Eli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan’ın konuşmalarının ardından İlçe müftüsü Ali Erhun tarafından dua yapıldı. Yardım Tırları edilen duanın ardından yola çıktı.

 Hatay'da AFAD ve Türk Kızılay'ı ile koordineli bir şekilde bir kısmı Hatay sınırdaki kamplarda yaşayan Türkmen kardeşlerimize bir kısmı Yayladağı içlerine gönderileceği belirtildi. 

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs