Geri

Geyve Ayvası için resmî adım atıldı

Geyve Ayvası ünü ülke sınırlarına çıkmaya hazırlanıyor. Geyve, Ekim ayında uluslararası çapta olacak Ayva Festivali'ne ev sahipliği yapacak.
Ali ARICI Ali ARICI

Geçtiğimiz günlerde Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya tarafından açıklanan Geyve Ayvası festival atılımına bugün ilk resmi adım geldi.


Geyve Belediyesi bugün yaptığı 2016’nın ilk meclis toplantısında tarihi bir karar alarak Geyve Ekmek Ayvası festivallerine onay verdi. Alınan karar doğrultusunda Ekim ayı içerisinde festivallerin ilki gerçekleştirilecek. Yapılacak festivallerle bir yandan ilçe ve ülke ekonomisi değer kazanırken diğer yandan da Geyve’nin marka ilçe olması yolunda büyük bir adım atılmış olunacak.


DÜZENLİ FESTİVALLER


Bugün mecliste yapılan toplantıda alınan kararla ilgili açıklama yapan Başkan Murat Kaya festivalin detayları hakkında bilgi verdi. Kaya; “ 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz ilk Meclis Toplantısında tarihi bir karar alarak Ekim ayı içerisinde “Uluslararası Ayva Festivali” yapılmasını kararlaştırdık. Geyve Belediyesi olarak patentini aldığımız "EKMEK AYVASI" 'nı önce ülkemizde ve sonra Uluslararası alanda tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Ekim ayında "ULUSLARARASI AYVA FESTİVALİ" adı altında tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda, ilçemizde yetiştirdiğimiz ve değeri gün be gün artan EKMEK AYVAMIZI daha da değerli hale getirerek, ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlayacağız. İlçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan bu festivalimiz sadece bu yıla özgü olmayacak. Bundan sonraki senelerde de düzenlemeyi planlıyoruz. Geyve; herşeyin en iyisine, en güzeline layık. Sizlerin de desteğiyle ilçemizde düzenlemeyi planladığımız bu festival bölgemizde bir ilk olacak. İlçemize Hayırlı Olsun” diye konuştu.

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs