Geri

İmam Hatipler Yazarlarla Buluşuyor.

Okumanın önemini fark eden bir nesil yetiştirmek için OKU'Llardayız.
Editör Editör

Gazeteci Yazar ve Eğitimci Ali Erkan KAVAKLI 15Aralık2015 Salı günü Geyve de İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesinin Düzenlediği ''Öğrenciler ve veliler yazarlarla buluşuyor''  etkinliği çerçevesinde gündüz öğrencilere akşam saat18:30 velilere konferans verecektir.

Yazar Ali Erkan Kavaklı1952 yılında Konya, Seydişehir ilçesine bağlı Kavak köyünde doğdu. İlkokulu Kavak’ta, orta ve liseyi Konya’da okudu. 1971 yılında liseden mezun oldu ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine girdi, 1976 yılında fakülteden mezun oldu ve öğretmenliğe başladı. Hatay, Sivas, Divriği, Suşehri, Çanakkale ve İstanbul’daki çeşitli okullarda, altı yılda Almanya’da edebiyat öğretmenliği yaptı.
Yazı hayatına hikâye ile başladı, ilk hikâyesi 1975 yılında yayınladı. Daha sonra çeşitli dergi ve gazetelerde sürekli yazılar yazdı.

1988 yılında Milli Eğitim Bakanlığının açtığı imtihanı kazanarak Almanya’ya gitti, altı yıl orada kaldı, Almanca öğrendi, Alman edebiyatı ve modern literatür ile ilgili kurs ve seminerler takip etti. Hâlen köşe yazarlığını sürdürüyor, eğitim ve motivasyon seminerleri veriyor. İki binden fazla konferans veren Kavaklı, Almanca ve Arapça biliyor ve iki çocuk babası.

Liselerde okutulan edebiyat, dil bilgisi ve kompozisyon kitaplarını hazırlayan komisyonda görev aldı, komisyon başkanlığı yaptı. Kavaklı sanat anlayışını şöyle açıklıyor:

“Sade bir dille, insanların ve insanlığın problemlerini ele alan roman ve hikâyeler kaleme alıyorum. Postmodern bir tavırla yazıyor, revaluasyonerist bir üslûbu benimsiyorum. İnsanları kötüden iyiye, çirkinden güzele, yanlıştan doğruya değiştirmeyi, barış ve kardeşlik duygularını güçlendirmeyi hedef edindim. İnsanları melekleştirebilirsek dünyayı cennete çevirebileceğimize inanıyorum. Bu maksatla yazıyorum. Gerilimli, heyecanlı ve vakaya dayalı roman ve hikâye yazıyorum. Başarı, motivasyon, eğitim seminerleri ve kitaplarıyla insanımızın başarısını artırmak ve mutluluğuna katkı sağlamak için çalışıyorum. Namık Kemal gibi yüreklere sesleniyorum:

Yüksel ki yerin bu yer değildir;

Dünyaya gelmek hüner değildir.”

ALDIĞI ÖDÜLLER:

“İntikam” romanı, Tuzla Belediyesi roman yarışmasında ödül kazandı.

“Avrupalı Mevlevî” adlı hikâyem, Esra Film’in açtığı yarışmada “jüri özel ödülü” aldı(1997).

“Tante Ruth” adlı hikâye ile, Kültür Dünyası dergisinin(1988); Yemin hikâyesi ile Yeni Düşünce dergisinin açtığı yarışmada ödül aldı (1982).

“Sacayağının Ayakları” isimli makalesi Yeni Asya Gazetesinin açtığı makale yarışmasında birinci oldu (1977).

Avrupa Yazarları Kompozisyon Yarışmasında ödül kazandı (1993).

Eğitim dalında “yılın en iyi köşe yazarı” seçildi (2004).

“En çok eğitim konferansı veren yazar” seçildi. (2008)

İnsanlık Ayağa Kalk ve Başkaldırıyorum isimli romanları Türkiye; Hicran, Mafya Kıskacında Vurgun, İtiraf Ediyorum ve İntikam ise Akit gazetesinde tefrika edildi.

Eğitim, Başarı ve Motivasyon:

1. Başarıya Götüren Yol

2. Öğretmeni Başarıya Götüren Yol

3. Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları

4. Başarı İnanç İşidir

5. Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs