Geri

1 Kasım’a beş kala partilerin ve oyların durumu nasıl?

1 Kasım’daki genel seçimlere sayılı günler kala herkesin merak ettiği üç soru var. Bunlardan birincisi, 1 Kasım’da ‘tek parti iktidarı mı, koalisyon mu?’ İkinci soru, ‘tek parti iktidarı çıkmazsa üçüncü bir seçime gidilir mi?’ Son soru ise ‘Son anda seçimler ertelenir mi?”
Ali ARICI Ali ARICI

13 yıllık tek parti iktidarı 7 Haziran’da sona eren Adalet ve Kalkınma Partisi, tekrarlanan seçimle birlikte yeniden tek başına iktidar olmak için çalışıyor. AK Parti yönetimi seçim süresince, binde bir oyların bile hesaba katıldığı ve her ilin masaya yatırılıp analiz edildiği bir çalışma yürütüyor.


‘2001 RUHUNA DÖNÜŞ’


Başbakan Davutoğlu'nun "2001 ruhuna dönüş" mesajı, teşkilata yönelik "size uyku haram" sözleri, "yolsuzluk yapan ben de olsam hesabı sorulacak" söylemi hem 7 Haziran'daki hatalardan ders alındığını gösteriyor hem de partideki 1 Kasım motivasyonunun ipuçlarını veriyor.


GÜNEY’DE SEFERBERLİK


Bu kapsamda Güney ilçeleri AK Parti teşkilatları seçim öncesinde hummalı bir çalışma programı içine girdi. Tam kadro olarak sürdürülen çalışmalarda Kadın Kolları'ndan Gençlik Kolları'na, tüm belediye başkanlarından milletvekili adaylarına varıncaya kadar tam anlamıyla bir seferberlik ilan edildi. Gündüz ev, esnaf ve kurum ziyaretlerinde bulunan teşkilatlar, akşam saatlerinde ise köylerde kahve toplantıları düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.


PARTİLERDE SON DURUM


1 Kasım öncesinde ise anketler, koalisyon kurmak için CHP ve MHP'nin kapısını çalan AK Parti'nin yüzde 41 olan oylarında kıpırdanma oduğunu gösteriyor. MHP ve HDP'de ise düşüş söz konusu. Ancak 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin sandıktan tek başına iktidar çıkması için en az yüzde 44 oy alması gerekiyor. 

Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs