Geri

SGK'A HİZMETTE SINIR TANIMIYOR

Geyve SGK Müdürü Mehmet Baltacı, genel sağlık sigortasında vatandaşların mağdur olmaması için muhtarları bilgilendirdi.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Geyve Muhtarlar Derneğinde yapılan toplantıda bir açıklama yapan Mehmet Baltacı şunları söyledi: Bilindiği üzere 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren çalışmayan, aylık/gelir almayan veya herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız yaptıracakları gelir testi sonucunda çıkan genel sağlık sigortası primlerini ödemeleri veya devlet tarafından karşılanması ile sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir.

6552 Sayılı Yasa ilegenel sağlık sigortası tescili yapılmış olup ancak gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımıza gelir testine başvurma hakkı getirilmiş ve 2014 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borçlarını peşin veya 6, 9, 12 veya 18 taksitle ikişer aylık dönemler halinde ödeme ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı getirilmiştir.

Halen 6552 sayılı Kanun kapsamında gelir testi ve yapılandırma başvuruları devam etmekte olup, genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup gelir testine başvurmayan vatandaşlarımızın en geç 30 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadaryani bu ay’ın sonuna kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir.

Bu konular hakkında muhtarlara bilgi verildikten sonra Genel Sağlık Sigortası prim borcu olup da tebligatları kendilerine ulaştırılamayan sigortalıların, mağdur olmamaları için tebligatlar muhtarlara yapılarak vatandaşa ulaşılması istendi.

Geyveli muhtarlar, yapmış olduğu hizmetten dolayı SGK yetkililerine teşekkür etti.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


Mehmet BALTACI

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs